τα επίχειρα του χυδαίου μικροαστισμού

metro-estavrvmenos(2)

Στάση Εσταυρωμένου, Αιγάλεω, “αγγελία”…

Θα πει κανείς, γιατί να λείπει ο βλακώδης και επιθετικός μικροαστισμός από το Αιγάλεω; Υπάρχουν πολλοί λόγοι βέβαια αλλά δεν είναι μάλλον καιροί αυτοί για να εγκαλέσεις τα απολύτως αυτονόητα.  Όπως και να’ χει αυτά τα «μηνύματα» στο δρόμο είναι προκλητικά. Δεν γράφουν «χρυσή αυγή», δεν κραυγάζουν «έξω οι ξένοι», οι μοναχικοί, οι διαφορετικοί, οι φίλοι… Απλά εγκαλούν το δικαίωμα στην «επιλογή» κάποιων για τον ποιόν θα βάλουν στο «σπίτι» τους… Αναφαίρετο.

Απλά, επειδή η ζωή είναι ανελέητη και το έγκλημα δεν έχει τη μορφή που πρεσβεύουν τα ΜΜΕ και η εθνοκεντρική πλεονεξία… ο χυδαίος μικροαστισμός πληρώνει τα επίχειρα της αντιδραστικότητάς του -το συνηθέστερο-  από γραβατωμένους και οικογενειάρχες. Και καλά να πάθει!

3 thoughts on “τα επίχειρα του χυδαίου μικροαστισμού”

  1. Λείπει το θρήσκευμα για να εμφανιστεί το τρίπτυχο.θα μπορούσε να είναι:
    “Μόνο για Έλληνες, χριστιανούς ορθοδόξους ,οικογενειάρχες”
    Όταν όμως κάποιοι άλλοι Έλληνες οικογενειάρχες (και νομιμόφρονες όσο δε πάει άλλο) έρθουν για τη ρημάδα τη κατάσχεση,τότε αρχίζουν τα δύσκολα άμοιρε γείτονα…

  2. Όσο και να χτυπιέστε είμαστε στο αίμα σας. Πνίγουμε την καθαρότητά σας στους μπάσταρδους εφιάλτες σας. Αχαιοί, Πελασγοί, Ιλλύριοι, Πέρσες, Χετταίοι, Ασσύριοι, Ρωμαίοι, Ενετοί, Οθωμανοί, Αρβανίτες, Σλάβοι, εμείς περήφανοι και πλούσιοι για όλους αυτούς και τους πολιτισμούς τους στο πλούσιο αίμα μας και σεις να ψάχνετε ποιοί είστε, από ποιούς και πότε γελοίοι συμπλεγματικοί… Ποιοί Έλληνες βρε κωθώνια; Αποφασίστε! Με τους Σπαρτιάτες που πολέμησαν μαζί με τους Πέρσες τους Αθηναίους ή με τους Αθηναίους που σακάτεψαν σχεδόν όλες τις άλλες “ελληνικές” πόλεις; Με τον Αλέξανδρο ή με τον Δημοσθένη; Με τον Κολοκοτρώνη τσουτσέ των κοτζαμπάσηδων ή με τον Καραϊσκάκη τσουτσέ των εφοπλιστών; Και ο κατάλογος δεν έχει τέλος… Όπως δεν έχει τέλος και η θλιβερή σας αμάθεια. Μεράκλωσε τώρα με τα τραγούδια της ξενιτειάς του Καζαντζίδη, άκουσε μπουζούκ, μπούκωσε την πλεονεξία σου με τζατζίκ και σουβλάκ, πιές ρακί ή κονιάκ ή ουίσκι ή κόκα κόλα, βρίσε τον απόγονο του αλβανού Μπιθέγκουρα (πραγματικό όνομα του Κολοκοτρώνη) και ξάπλωσε πικραμένος για έναν χαμένο πολιτισμό. Κι ας ξέρεις ότι αυτός ο πολιτισμός δεν υπήρξε ποτέ όπως εσύ τον φαντάστηκες. Ευτυχώς για όλους εμάς τους υπόλοιπους!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *