αιγάλεω, κερατσίνι… σήμερα και χθες

7 Δεκέμβρη:

– Συγκέντρωση και αποκλεισμός της διαστάυρωσης Ιεράς Οδού και Θηβών από 200 περίπου μαθητές/ τριες τις πρωινές ώρες. Οι συγκεντρωμένοι έστησαν κάδους σε όλα τα ρεύματα των δύο οδών. Δεν άργησε να εμφανιστεί πεζή περιπολία προκειμένου να επιχειρήσει, δίχως αποτέλεσμα, να απομακρύνει τους μαθητές από τον δρόμο, την ίδια στιγμή που τα τμήματα φυλάγονταν από διμοιρίες των ΜΑΤ. Στη διασταύρωση έκαναν την εμφάνισή τους και κάποιοι θλιβεροί τύποι που, στην προσπάθειά τους να ηρεμήσουν τους μαθητές/ τριες, αναμασούσαν τη γνωστή ρητορική περί “λανθασμένων μεθόδων αγώνα” συνοδευόμενη από την γραφική, πλέον, φράση: “εγώ ήμουν στο πολυτεχνείο το ’73…” με όσα μπορεί αυτή να προλογίζει. Τέλος, δεν έλειψαν ούτε οι ασφαλίτες, τα άθλια αυτά ανθρωπάρια διασκορπισμένα τόσο μέσα στη διασταύρωση όσο και στους τριγύρω δρόμους. Σε πείσμα όλων των παραπάνω, οι μαθητές/ τριες έμειναν στον δρόμο διατηρώντας ανυπότακτα χαρακτηριστικά, μια ευθεία απειλή ενάντια σε οτιδήποτε επιχειρεί να τους χειραγωγήσει ή να τους καταστείλει.

aigaleo07-12-09

aigaleo07-12-09 (3)

aigaleo07-12-09 (2)

aigaleo07-12-09 (5)

– Ελεύθεροι αφέθησαν οι 42 συλληφθέντες του κατειλημμένου δημαρχείου του Κερατσινίου, και παραπέμφθηκαν στο 3μελές για την επόμενη μέρα. Οι κατηγορίες (όλες πλημμεληματικού χαρακτήρα) που τους βαραίνουν είναι: αντίσταση από κοινού, επικίνδυνες σωματικές βλάβες, διατάραξη κοινωνικής ειρήνης, διακεκριμένες φθορές και απείθεια. Στα δικαστήρια είχαν μαζευτεί από νωρίς το πρωί δεκάδες αλληλέγγυοι/ ες ενώ με πορεία έφτασαν στο σημείο μαθητές/ τριες από τα σχολεία του Πειραιά προκειμένου να δηλώσουν την αλληλεγγύη τους στους συλληφθέντες του Κερατσινίου.

img_0051wxrxd0

img_0074upxyel

8 Δεκέμβρη:

– Περίπου στις 6.30 τα ξημερώματα αφέθησαν ελεύθεροι οι 22 σύντροφοι/ ισσες που συνελήφθησαν το απόγευμα του Σαββάτου μετά από έφοδο μπάτσων στο Ρεσάλτο, στο Κερατσίνι. Οι 22 κατηγορούνται για κατοχή υλών με σκοπό την παρασκευή εκρηκτικών και για σύσταση συμμορίας, ενώ σε έναν από τους 22 έχει απαγγελθεί και κατηγορία εξύβρισης λόγω και έργω. Μετά από μια διαδικασία που κράτησε πάνω από 10 ώρες, τελικά οι 22 αφέθησαν ελεύθεροι, εν μέσω συνθημάτων και χειροκροτημάτων από τους δεκάδες αλληλέγγυους που παρά την πολύωρη αναμονή παράμεναν έξω από το Δικαστικό Μέγαρο. Κάποιοι από τους κατηγορούμενους επιβαρύνονται με χρηματικές εγγυήσεις (περισσότερων από 40.000 ευρώ συνολικά) και περιοριστικούς όρους.

– Το μεσημέρι της ίδιας ημέρας, το δικαστήριο των 42 συλληφθέντων του Δημαρχείου έληξε με αναβολή της εκδίκασης της υπόθεσης για τις 2 Μάρτη 2010. Έξω από τα δικαστήρια είχαν συγκεντρωθεί από τις 11.00 το πρωί περίπου 50 αλληλέγγυοι/ ες.

5 thoughts on “αιγάλεω, κερατσίνι… σήμερα και χθες”

  1. η τρομοκρατια που βιωνουν οι μαθητες ειναι τεραστια. εγω ετυχε πηγαινοντας προς το κεντρο να βρεθω στην κινητοποιηση και κατεβαιναν οδηγοι απο τα αμαξια τους κ σηκωναν τους πεσμενους καδους για να ανοιξουν τον δρομο, μην μπορωντας να πιστεψουν πως η ‘επιπολαιοτητα’ την νεανικης θερμης οπως την χαρακτηριζαν μπορει να χαλασει την καθημερινοτητα τους. χρειαστικε να μεινω στην πλατεια κ να συνομιλησω με πολλους για να ντραπουν εστω λιγακι η να καταλαβουν οτι τα παιδια δεν τρελαθηκαν. εχω πληροφοριες οτι για οσους μαθητες γυμνασιου επιχειρησαν να φυγουν για να πανε στην πορεια οι διευθυντες επαιρναν τηλεφωνο τους γονεις για να ‘επιβεβαιωσουν΄υποτιθεται κατα ποσο το επιτρεπουν ενω σε αντιθετη περιπτωση δεν τους αφηναν να φυγουν ενω τρομοκρατουσαν τους γονεις με φρασεις τυπου: ‘θα πανε εκει που εχει μολοτοφ!!’

  2. παιδιά δεν ξέρω αν είναι δικό μου το πρόβλημα, αλλά όποτε επιχειρώ να μπω στο blog σας αυτές τις μέρες, άλλοτε με βάζει με τα χίλια ζόρια κι άλλοτε με πετάει. δείτε το κι εσείς

  3. ΔΕΝ ΚΟΙΤΑΝΕ ΝΑ ΞΕΣΤΡΑΒΟΘΟΥΝ ΤΑ ΓΥΜΝΑΣΙΟΠΑΙΔΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΕΒΟΥΝ ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΡΕΙΕΣ!!!!!!!!!!ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΡΩΤΑΣ ΤΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ 25 ΜΑΡΤΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΚΑΙ ΔΕ ΞΕΡΟΥΝΕ ΤΙ ΤΟΥΣ ΓΙΝΕΤΑΙ.ΟΛΕΣ ΟΙ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΧΑΣΟΥΝ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΒΑΡΙΟΥΝΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ.ΤΑ ΚΑΝΑΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΑΥΤΑ ΟΤΑΝ ΠΗΓΑΙΝΑΜΕ ΣΧΟΛΕΙΟ.ΤΟ ΝΟΕΜΒΡΙΟ ΚΑΝΑΜΕ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΓΑ ΝΑ ΧΑΣΟΥΜΕ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΟΙ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ!!!
    ΠΟΙΟΣ ΣΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΣΠΑΤΕ ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΙΝΕ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ?????
    ΓΙΑΤΙ ΔΕ ΚΑΙΤΕ ΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΤΩΝ ΠΑΤΕΡΑΔΩΝ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΣΑΣ ΑΦΟΥ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΤΟ ΠΑΙΞΕΤΕ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΙΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ?

  4. Ώπα ώπα, σαν πολύ φόρα δεν πήρες τελευταίε ανώνυμε; Το απόλυτο τίποτα που έχεις στο μυαλό σου δεν μπορείς ούτε εσύ ο ίδιος να το (υπο)στηρίξεις και αυτό φαίνεται από την άθλια ροή του λόγου σου.

    Και σχώρα τα γυμνασιόπαιδα που η 6η Δεκέμβρη και η δολοφονία ενός συνομήλικού τους από έναν μπάτσο έχει να τους πει πολλά περισσότερα από δύο επετειακές ημέρες όπου καλούνται να γίνουν στρατιωτάκια προκειμένου να παρελάσουν και να πουν τα υποχρεωτικά ποιήματά τους στις σχολικές φιέστες. Ας μην σχολιάσω το ότι τα καλείς να μάθουν την ιστορία μέσα από τα σχολικά βιβλία…

    Και φτάνουμε αισίως στην καραμέλα που δεν θα λείψει ποτέ από τα στόματα των αγανακτισμένων τηλεθεατών/ μπάτσων/ φασιστών. “Τα μαγαζιά και τα αυτοκίνητα των πολιτών”. Η μικροαστική σου εμπάθεια σου έχει συνθλίψει σε τέτοιο βαθμό κάθε κριτική ικανότητα. Εσύ που εγκαλείς τα γυμνασιόπαιδα να ξεστραβωθούν επιδεικνύεις πλήρη αδυναμία ανάγνωσης (να μην μιλήσω για την αδυναμία ανάπτυξης ενός ολοκληρωμένου σκεπτικού…). Πού είδες θλιβερέ ανώνυμε στην συγκεκριμένη ανάρτηση αναφορά σε επεισόδια/ συγκρούσεις; Ποια αυτοκίνητα και ποια μαγαζάκια σπάστηκαν και κάηκαν; Τόσο πολύ λυπάσαι πια τις τράπεζες και τις πολυεθνικές επιχειρήσεις μικρέ Γκεμπελίσκο;

    Όσο για τις μαθητικές καταλήψεις, η απάντηση έρχεται μέσα από την ίδια καθημερινότητα που επιβάλλεται στους μαθητές. Μια καθημερινότητα που ανακυκλώνει τις ζωές τους ανάμεσα στο τρίπτυχο σχολείο-φροντιστήριο-οικογένεια. Απέναντι σε αυτό οι μαθητές έχουν όλα τα δίκια να απαξιώνουν οτιδήποτε σχετίζεται με τη μιζέρια των σχολικών αιθουσών προκειμένουν να τροφοδοτήσουν τον χρόνο τους ακόμη και με μια βόλτα για καφέ. Και πολύ καλά κάνουν!

  5. ΣΥΜΦΩΝΟΝΤΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΠΟΠΑΝΩ ΦΙΛΟ ΝΑ ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΩ ΠΩΣ ΑΝ ΟΠΩΣ ΛΕΓΕΤΑΙ ΟΙ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΚΑΙ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΠΛΑΚΑ, ΠΩΣ ΕΞΗΓΕΙΣ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΑΠΕΝΑΝΤΥ Σ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ;; ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΩ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΟΛΟΙ ΞΕΡΟΥΜΕ ΣΕ ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΩΝ
    ‘ΠΡΩΤΕΡΓΑΤΩΝ’ ΤΩΝ ΚΑΤΑΛΗΨΕΩΝ. ΓΙΑΤΙ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΛΥΣΣΑΝΕ ΝΑ ΦΑΚΕΛΛΩΣΟΥΝ ΤΑ 15ΧΡΟΝΑ;; ΚΑΙ ΜΗΝ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΓΧΟΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ!! ΡΙΞΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΞΑΝΑΕΛΑ.. ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΠΟΣΙΩΠΑΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΔΕΙΛΑ-ΔΕΙΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΤΙΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΓΕΝΙΚΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΩΝ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗΝ ΛΟΓΙΚΗ ΤΟΥ 15ΜΕΛΟΥΣ ΚΑΙ Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΟΥ ΒΙΩΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΤΟΥΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΡΟΜΕΡΗ. ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΜΙΑ ΓΕΝΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΧΕΙ ΠΡΙΝ ΕΝΗΛΙΚΙΩΘΕΙ ΜΑΘΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΦΟΒΑΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΛΕΥΕΙ ΜΕ ΑΜΕΣΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΓΙΑ ΟΣΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙ. ΓΙΑΥΤΟ ΚΑΙ Η ΣΤΗΡΙΞΗ ΜΑΣ Σ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *