Εκδήλωση φάντασμα;

Είχε ανακοινωθεί η παρακάτω εκδήλωση:

Η εφημερίδα «Aιγάλεω- Η πόλη μας» και η Εταιρία Ελληνο-Γαλλικής Φιλίας & Συνεργασίας σας προσκαλούν στην ημερίδα:

Mετανάστευση και Ισλάμ στην Ελλάδα

Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2009, 18.00 μμ
Αίθουσα «ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΙΤΣΟΣ», Πνευματικό Κέντρο Δήμου Αιγάλεω
(έναντι ΜΕΤΡΟ ΑΙΓΑΛΕΩ)

Ομιλητές:
Ζαβός Αλέξανδρος
Mαθηματικός, Πρόεδρος Ινστιτούτου Μεταναστευτικής Πολιτικής (συμβουλευτικού οργάνου Υπουργείου Εσωτερικών)
Ναιμ Ελγαντούρ
Πρόεδρος Μουσουλμανικής Ένωσης Ελλάδος
Κώστας Πικραμένος
Πρόεδρος Εταιρίας Ελληνο-Γαλλικής Φιλίας & Συνεργασίας
Ερευνητής: Σύγχρονη Τουρκία – Μουσουλμανικές Κοινότητες στην Ευρώπη

Στις 7μμ, μια ώρα δηλαδή μετά το κάλεσμα, δεν υπήρχε ψυχή στο πνευματικό κέντρο, ήταν κλειστό. Δεδομένων αφενός ότι δεν θα μπορούσε να έχει ήδη τελειώσει και αφετέρου ότι δεν υπήρχε καμία αναρτημένη ειδοποίηση για αναβολή της εκδήλωσης, λίγα πράγματα μπορεί να υποθέσει κανείς…

3 thoughts on “Εκδήλωση φάντασμα;”

  1. Η ημερίδα ακυρώθηκε γιατί δεν είχε καθόλου προσέλευση. Οι ομιλητές ήρθαν στην ώρα τους, περίμεναν και στη συνέχεια έφυγαν αφού δεν είχε ουσία να τα πουν μεταξύ τους. Ο διοργανωτής επιφυλάχθηκε για επόμενη ημερίδα αυτή τη φορά με περισσότερη ενημέρωση του κοινού.

  2. Η τελευταία πρόταση της ανάρτησης σκόπιμα είχε μείνει ασυμπλήρωτη. Τη συμπληρώνουμε λοιπόν τώρα: λίγα πράγματα μπορεί να υποθέσει κανείς… κι όλα είναι προβληματικά. Δεν είναι τυχαία λοιπόν η αφροντισιά στην ενημέρωση για μια εκδήλωση. Πρόκειται για μια καταρχήν απαξίωση της εκδήλωσης από την μεριά των ίδιων των διοργανωτών. Αν επρόκειτο για καμία ψηφοθηρική ομιλία θα είχε γίνει μια χαρά ενημέρωση του “κοινού”. Εδώ όμως έχουμε να κάνουμε με απλή αναπαραγωγή της κυριαρχικής απαξίας πάνω στο ζήτημα των μεταναστών. Ούτε μια προχηματική συζήτηση έτσι για τα μάτια του κόσμου δεν μπορεί να διοργανωθεί. Από τη μεριά μας δεν επενδύουμε σε τέτοιες -κρίνοντας ακόμη και εκ του αποτελέσματος-τυχάρπαστες εκδηλώσεις, ίσως να παρεμβαίναμε απλά αν άξιζε τον κόπο, αλλά αυτή η Δημοκρατία φαίνεται ότι δεν αντέχει πλέον ούτε τον ίδιο της τον εαυτό. Παντελής έκπτωση της κοινωνικής της νομιμοποίησης… Την επόμενη φορά πάντως που θα στήσετε την εκδήλωση να ξέρετε ότι θα έχετε χρεωθεί με γκολ από τα αποδυτήρια.

  3. Δεν μιλώ εκ μέρους των διοργανωτών που όπως φάνηκε εκ των υστέρων έχουν υπόσταση τα όσα υποστηρίζεις. Όμως όταν σε καλούν καλόπιστα δεν έχεις λόγο να είσαι καχύποπτος μέχρι δυστυχώς αποδείξεως του εναντίου. Δεν ξέρω για ποιο λόγο δε δόθηκε δημοσιότητα στο θέμα ώστε να βγει κάτι καλό, θα μπορούσε. Κι εμάς μας απέτρεψαν να δημοσιευσουμε το συμβάν στη σελίδα μας καθώς έχει επισκεψιμότητα. Άλλωστε κι εμείς της Μουσουλμανικής Ένωσης είχαμε συμμετοχή στη διαδήλωση έξω από την Ισραηλινή πρεσβεία για την μαυρη επαιτειο του περσινού βομβαρδισμού της Γάζα και ευτυχώς προλάβαμε έστω και λίγο να συμμετέχουμε μαζί με τους άλλους συντρόφους και δεν πήγε η ημέρα χαμένη.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *