…κι άλλο ένστολο ρατσιστικό κατόρθωμα στο μετρό

Σήμερα στις 12.30μμ η αστυνομία έκανε έφοδο στην πλατεία Εσταυρωμένου μπροστά στην είσοδο του μετρό προκειμένου να ελέγξει τα χαρτιά των μεταναστών μικροπωλητών που βρίσκονταν εκεί και να κατάσχει την πραμάτεια τους. Ένας μετανάστης αντέδρασε στην κατάσχεση με αποτέλεσμα την συμπλοκή με την αστυνομία και τον τραυματισμό του στο κεφάλι.Οι άλλοι μικροπωλητές έφυγαν τρέχοντας και μια ομάδα Δέλτα που εμφανίστηκε σάρωσε στη συνέχεια τους δρόμους της περιοχής για να τους εντοπίσει. Αυτή την ώρα [3μμ] η πλατεία είναι ήσυχη με τους μετανάστες να κυκλοφορούν ανενόχλητα.

Το συγκεκριμένο σημείο αποτελεί “θερμό σημείο” εφαρμογής της αντιμεταναστευτικής πολιτικής στην περιοχή με τις ένστολες συμμορίες κάθε είδους να επιδίδονται σε ασκήσεις ρατσισμού και χυδαιότητας πάνω στους μετανάστες. Με την θεσμική αναδιάρθρωση της “προστασίας του πολίτη”, τα “σώματα ασφαλείας” έχουν διαστείλει το ρόλο τους για να υποκαταστήσουν κοινωνικά την παρακρατική φασιστική βία που διοχετεύεται πια σε “νυχτερινές αποστολές”. Στο φως της μέρας τραμπουκίζονται μετανάστες σε πλατείες  στην Αθήνα από ένστολους, στο σκοτάδι της νύχτας δέχεται επίθεση η κατάληψη Υφανέτ στη Θεσσαλονίκη από φασιστοειδή.

Σημασία έχει στο προκείμενο, ότι στο “θερμό σημείο” αυτό, στο μετρό Αιγάλεω, οι μετανάστες δεν είναι και δεν θα είναι μόνοι τους…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *