Ακόμη και το Μπαρουτάδικο! Αν είναι ποτέ δυνατόν!…

Διαβάσαμε μόλις σήμερα:
Στην αξιοποίηση νέου πακέτου 30 ακινήτων του Δημοσίου, των ΟΤΑ και των ασφαλιστικών Ταμείων προχωρά η ΚΕΔ, με σκοπό την εξοικονόμηση εσόδων για το Δημόσιο ύψους 100 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με δημοσίευμα της Καθημερινής.

Το νέο πακέτο περιλαμβάνει στρατόπεδα, παραλίες, οικόπεδα, κτίρια ασφαλιστικών Ταμείων και βουνοπλαγιές, τα οποία θα παραχωρηθούν προς αξιοποίηση σε ιδιώτες με συμβάσεις μακροχρόνιας μίσθωσης – παραχώρησης, και θα μετατραπούν σε τουριστικά θέρετρα, χιονοδρομικά κέντρα, αναψυκτήρια, εστιατόρια κλπ.”

Και από τον κατάπτυστο αυτό κατάλογο των υπό “αξιοποίηση” ακινήτων του δημοσίου δεν λείπει βέβαια το Μπαρουτάδικο!

mparoytadiko1

Το άλσος του Μπαρουράδικου εκείνο που δεν χρειάζεται είναι η “αξιοποίησή” του από την εξουσία. Οι δημόσιοι χώροι αφήνονται σκόπιμα να ρημάξουν, εγκαταλείπονται από τα ενδιαφέροντα των καρεκλοκένταυρων αρχοντίσκων και των καφενόβιων δημοτικών συμβούλων για να εμφανιστούν ως σωτήρες οι διάφοροι “ιδιώτες” επενδυτές και να αναλάβουν “δράση”. Δράση επαίσχυντη στη βάση της λεηλασίας των τοπίων για τα συμφέροντα της τσέπης τους. Οι δημόσιοι χώροι είναι δικοί μας. Δεν είναι για τα δόντια ούτε θλιβερών “αρμοδίων” ούτε τυχοδιωκτών ιδιωτών.
Αλλά το θράσος της κεντρικής και τοπικής εξουσίας δεν έχει όρια! Το μίσος τους για τους ανθρώπους και τη φύση τους έχει τυφλώσει.
Για μια ακόμη φορά λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο…
Τους περιμένουμε πώς και πώς!

Πηγή:
http://www.skai.gr/articles/news/greece/Προςαξιοποίηση30ακίνητατουΔημοσίου/

One thought on “Ακόμη και το Μπαρουτάδικο! Αν είναι ποτέ δυνατόν!…”

  1. re ta kathikakia, kai oti skeftomoun afto ton kairo pos kai exoun afisei isyxo to baroutadiko…
    brosta tous tha mas vroun…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *