8 Μάρτη: η νύχτα της γυναίκας

«Ήταν προσωπική μου απόφαση να στείλω τα κορίτσια της ΕΛ.ΑΣ. μπροστά στους διαμαρτυρόμενους συνταξιούχους. Δεν έχουμε κανένα λόγο να ερχόμαστε σε σύγκρουση με τις κοινωνικές ομάδες που διαμαρτύρονται λόγω της οικονομικής κρίσης και ύστερα από τα μέτρα που εξαγγέλθηκαν» δήλωσε χθες μιλώντας στο «Βήμα» ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Μ. Χρυσοχοΐδης.

Βήμα 5/3/2010

Εμβληματική η σημειολογία του υπουργού εύγλωττη για τα ένστολα «κορίτσια» που τα στέλνει σα μαζορέτες στους συνταξιούχους σε μια κίνηση χαριτωμενιάς, «ευαισθησίας», «τρυφεράδας» και «κατανόησης» από μεριάς κράτους… Από κοντά, δημοσιεύονται και τα δράματα της εξουσίας με τη φωνή της συζύγου ενός άλλου υπουργού. Η σύζυγος γίνεται το μέτρο της αντικειμενικότητας των οικονομικών μέτρων που επιβάλλει ο σύζυγος…

«με δύο παιδιά σε ένα ακριβό ιδιωτικό σχολείο και ακαθόριστες ετήσιες αποδοχές που δεν είναι ούτε τα μισά από όσα παίρνει ένας Ολλανδός υπουργός, είναι δύσκολο να τα οργανώσεις όλα», λέει χαρακτηριστικά η Ζασλίν Βίνκε, ολλανδή σύζυγος του υπουργού οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, προσθέτοντας πως οι αυξήσεις στους φόρους πιάνουν και την δική τους οικογένεια (Συνέντευξη σε ολλανδική εφημερίδα 18/2/10)

Άλλη μια «ημέρα της γυναίκας», αυτού του επετειακού κατασκευάσματος, ενός ακόμη δείγματος πατριαρχικού κυνισμού του καπιταλισμού που «αφιερώνει» μια μέρα στη γυναίκα, μια ημέρα δίπλα σε άλλες, όπως είναι εκείνες για τα ζώα, το περιβάλλον, τους διάφορους αναξιοπαθούντες, τους ερωτευμένους, τα κακοποιημένα παιδιά, τις πόλεις χωρίς αυτοκίνητο, διαφόρων, δηλαδή, ημερών που λειτουργούν ως υποκριτικές ασκήσεις συστημικής ευαισθησίας, δεκτικότητας, εξιλέωσης, απενοχοποίησης…  «ημέρα της γυναίκας» λοιπόν σήμερα, εν μέσω μιας γενικευμένης κρίσης των δομών του συστήματος με το προσκήνιο, όμως, διάστικτο από τα καμώματα της Τζούλιας!

Ακόμη κι αν αυτή η «ημέρα» από κάποιους και κάποιες θεωρείται κατάκτηση, για εμάς απλά αποτελεί μία ακόμη αφορμή για να εξοργιστούμε περισσότερο με την γενικευμένη υποκρισία… Μια οργή 365 ημερών.

2 thoughts on “8 Μάρτη: η νύχτα της γυναίκας”

  1. Αναμένω σχόλιο για την δολοφονία των δύο γυναικών στην τράπεζα!!!!!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *