Λίγα λόγια για τον Λάμπρο και μια συγκέντρωση μνήμης

Καλέσματα

O αναρχικός σύντροφος Λάμπρος Φούντας δολοφονήθηκε πισώπλατα στη Δάφνη την περασμένη εβδομάδα σε μια ένοπλη σύρραξη με αστυνομικούς. Οι πληροφορίες για το γεγονός προφανώς και είναι ελεγχόμενες μια και προέρχονται μόνο από την πλευρά του κράτους. Όλες τις επόμενες ημέρες η χυδαιότητα περίσσεψε μια και, όπως σε κάθε «κατάσταση εξαίρεσης», καταστρατηγούνται όλα τα αστικά προσχηματικά αυτονόητα με αποτέλεσμα και αυτή τη φορά να σκυλευτεί ο δολοφονημένος. Δεν περιμένει, βέβαια, κανείς υποψιασμένος διαφορετική συμπεριφορά από τους διωκτικούς μηχανισμούς και την δημοσιογραφική υπεργολαβία τους. Όλοι αυτοί «τη δουλειά τους κάνουν». Αλλά αυτό δεν σημαίνει και ψύχραιμη αποδοχή της χυδαιότητας. Τα σενάρια δίνουν και παίρνουν και η περίπτωση του συντρόφου έρχεται να καλύψει όλα τα «αντι»τρομοκρατικά κενά με μια εκνευριστική ευχέρεια που είναι βέβαιο ότι θα ακολουθήσει την ίδια «πορεία των ερευνών» με την περίπτωση της «γιάφκας του Χαλανδρίου». Ποιος ξέρει τι θα ακολουθήσει; Βρίσκονται ήδη προφυλακισμένοι σύντροφοι χωρίς καν στοιχεία επειδή βρέθηκαν αποτυπώματά τους σε βιβλία (σημειωτέον, σε σημεία των βιβλίων όπου διατυπώνονται ανατρεπτικά περιεχόμενα!). Δεν μπορούμε να φανταστούμε καν ποιοι άνθρωποι πρόκειται να εμπλακούν στα καινούργια κατασταλτικά σενάρια με δεδομένο το σώμα ενός συντρόφου μας χτυπημένο μπρούμυτα στο δρόμο με ένα όπλο στο χέρι… Γιατί ο Λάμπρος ήταν ένας αναρχικός παρών σε συνελεύσεις, εκδηλώσεις, διαδηλώσεις, κοινωνικές παρεμβάσεις, συγκρούσεις στο δρόμο. Μια ευγενική και διακριτική (με την έννοια που έχουν αυτές οι λέξεις στο επαναστατικό λεξιλόγιο) φιγούρα χωρίς ίχνος υπεροψίας, ένας προσιτός άνθρωπος που θα μπορούσε να συναντήσει κανείς δίπλα του κάθε φορά που αμφισβητούσε τα καθεστωτικά ιερατεία. Αυτό έχει πάνω απ’ όλα σημασία. Ο Λάμπρος είναι μέσα στην καρδιά μας όπως αυτός ο ίδιος έχει επιλέξει να είναι, γιατί αυτή τη θέση την έχει κερδίσει. Και από αυτή τη θέση, μαζί, δεν θα επιτρέψουμε ούτε το σκύλεμα της επαναστατικής αξιοπρέπειας από τα  θλιβερά υποκείμενα που το επιχειρούν, ούτε την κατασταλτική χυδαιότητα που θα εξαπολυθεί ενάντια σε αντιστεκόμενους ανθρώπους.

Ήρωες δεν υπάρχουν. Και αν υπάρχει μια Τιμή για να αποδοθεί κάπου είναι αυτή που μας έκανε ο ίδιος να υπάρξει στο μεγάλο μας ατίθασο σύμπαν.  Συνεχίζουμε.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΜΝΗΜΗΣ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΤΗΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ

ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟΝ ΣΤΑΘΜΟ ΜΕΤΡΟ ΑΓ. ΙΩΑΝΝΗ

ΣΑΒΒΑΤΟ 20 ΜΑΡΤΗ στις 12 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ

No Comments

Leave a Reply

Allowed tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>css.php