Στιγμές από το Αιγάλεω: το πλήθος, το κυνηγητό, οι μπάτσοι

p-ralli-1

Μεσάνυχτα Σαββάτου 10 Μάη. Οδός Σαλαμίνας
και Χαρατσάρη, μικρή διασταύρωση σχεδόν πίσω από το τμήμα Μεταγωγών επί της Πέτρου Ράλλη. Η εικόνα εκατοντάδων μεταναστών πάντα προκαλεί μια μεγάλη απορία για όσους επιστρέφουν σπίτι μετά από την κατανάλωση ψυχαγωγίας στα σαββατοπωλεία της Πέτρου Ράλλη.

p-ralli-2
Σημείο αναφοράς είναι το “Μεταγωγών”. Αυτή η τεράστια φυλακή που κρατάει δέσμιους περίπου2.000 μετανάστες μέχρι την απέλαση. Μόνο κάθε Κυριακή, από νωρίς το πρωί, λειτουργεί εκεί μια υπηρεσία ανανέωσης καρτών παραμονής για όλους τους άλλους μετανάστες που έχουν κάποιο χαρτί. Αυτοί οι μετανάστες από νωρίς το βράδι του Σαββάτου δημιουργούν μια ουρά και στέκονται όρθιοι όλη τη νύχτα έτσι ώστε να προλάβουν την επόμενη μέρα να εξυπηρετηθούν έγκαιρα.

p-ralli-3
Οι μπάτσοι φοβούνται να αφήσουν όλη τη νύχτα το πλήθος των εκατοντάδων ατόμων
να πλησιάσει το κτίριο Μεταγωγών και στήνουν ένα άγριο κυνηγητό στους γύρω δρόμους. Αυτή η κατάσταση κρατάει όλη τη νύχτα, με τους μετανάστες να προσπαθούν να πλησιάσουν το κτίριο για να κερδίσουν μια σειρά προτεραιότητας από τη στιγμή που θα το επιτρέψουν οι μπάτσοι. Ασκήσεις ταλαιπωρίας, εξευτελισμού, ταπεινώσεων και μίσους.

3 thoughts on “Στιγμές από το Αιγάλεω: το πλήθος, το κυνηγητό, οι μπάτσοι”

  1. μια κυριακη πρωι με το ταξι μου κοντεψα να χτυπησω μερικους απο τους ανθρωπους αυτους που ετρεχαν στην π. ραλλη να γλυτωσουν. σαν να τους κυνηγαγε κατι, αλλα δεν ειδα αστυνομικους. μαλλον και μονο το ακουσμα οτι βγαινουν τους τρομαξε? κρυβοντουσαν στα χαλασματα και στους θαμνους.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *