Αναζωπύρωση της αντίστασης στη Λευκίμμη

[Μήνυμα από Λευκίμμη]
Ένα απογευματινό μπλόκο του κεντρικού δρόμου στο ύψος του χωματόδρομου που οδηγεί στο ΧΥΤΑ μετατράπηκε σε πετροπόλεμο 40 νεολαίων με τη διμοιρία που φύλαγε τον ΧΥΤΑ. Κατέβηκε δεύτερη διμοιρία που έριξε δακρυγόνα στον κόσμο στο μπλόκο και μπήκε να βρει τους νεαρούς οι οποίοι διέφυγαν από χωράφια. Ο κόσμος εξοργισμένος από τα δακρυγόνα έκαψε ολοσχερώς λίγο πιο κάτω από το μπλόκο ένα τζιπ της αστυνομίας. Κατόπιν το μπλόκο ενισχύθηκε κι από άλλους κατοίκους. Σύνολο 300 άτομα. Έπειτα ο κόσμος κατευθύνθηκε στο κέντρο του χωριού όπου και ισοπέδωσε το αστυνομικό τμήμα. Το χωριό τώρα στρατοκρατείται από 2 διμοιρίες και φέρνουν κι άλλες δυνάμεις. Πολλοί κάτοικοι επίσης στους δρόμους κι οι μικροσυμπλοκές συνεχίζονται με τους μπάτσους που φυλάνε το σπασμένο τους μαγαζί. Όλα συνεχίζονται.
[00:33]

4 thoughts on “Αναζωπύρωση της αντίστασης στη Λευκίμμη”

  1. ο Α/Α χώρος ίσως θα έπρεπε να ασχοληθεί παραπάνω με το ζήτημα. Δεν συμφωνείται?

  2. Υπάρχουν έτσι κι αλλιώς σύντροφοι και συντρόφισσες Κερκυραίοι που ασχολούνται με την υπόθεση. Υπήρξε διακριτή παρουσία μας με πανό στην συγκέντρωση που διοργάνωσε ο σύλλογος Λευκιμμιωτών Αθήνας στο Σύνταγμα σχετικά πρόσφατα. Στο Αιγάλεω έχουμε δημοσιοποιήσει την υπόθεση στο πλαίσιο σύνδεσης του αγώνα των Λευκιμμιωτών με τα τοπικά ζητήματα περιβάλλοντος κι έτσι θα συνεχίσουμε. Μην φανταστείς μια κεντρική διαδικασία α/α που θα μπορούσε να ασχοληθεί συντονισμένα, με κοινό περιεχόμενο και πρακτικές γιατί δεν υπάρχει. Όπως και να έχει, ωστόσο, οι α/α δεν πρόκειται να υστερήσουμε όσον αφορά την αλληλεγγύη μας στους κατοίκους της Λευκίμμης που απαντάνε δυνατά και συλλογικά στην προσπάθεια λεηλάτησης της ζωής και του τόπου τους.

  3. ρίξτε μια ματιά στο βίντεο από τις συγκρούσεις. Υπάρχει και στο indymedia. Αξίζει να δει κανείς τη δεν πρόβαλαν (φυσικά) τα ΜΜΕ στην Αθήνα. Πάντως επειδή η υπόθεση δεν έχει τελειώσει, θα μπορούσαμε έστω να αναδείξουμε το θέμα με μια αφίσα στην πρωτεύουσα…
    Συντροφικά

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *