Category Archives: δημοτική αυτοδιοίκηση

Με γειά στον Κορυδαλλό!

Σε καιρούς που εξελίσσεται μια από τις μεγαλύτερες -από καταβολής- καπιταλιστικές επιθέσεις στην ελληνική κοινωνία, κάθε απάντηση από μεριάς των αντιστεκόμενων αποκτά βαρύνουσα σημασία. Και ένας καινούργιος χώρος κοινωνικών και πολιτικών πειραματισμών που συνεισφέρουν στον αγώνα για την κοινωνική και προσωπική απελευθέρωση σε μια γειτονιά δεν μπορεί παρά να είναι ένα χαρμόσυνο νέο… μια σημαντική απάντηση στην δωσίλογη εξατομίκευση, στην επιβαλλόμενη κοινωνική συναίνεση, στην εντεινόμενη κατασταλτική στρατηγική. Ας μας συστηθούν λοιπόν:

Αυτοδιαχειριζόμενος Κοινωνικός Χώρος στο κέντρο του Κορυδαλλού (Δημητρακοπούλου 23).
Από το Μάρτη του 2010 λειτουργεί ο Αυτοδιαχειριζόμενος Κοινωνικός Χώρος στο κέντρο του Κορυδαλλού (Δημητρακοπούλου 23).

Πρόκειται για ένα αυτοοργανωμένο και αυτοδιαχειριζόμενο εγχείρημα που θέλει να λειτουργεί ως σημείο αναφοράς και συνάντησης των αντιστεκόμενων από τον Κορυδαλλό και τις γύρω περιοχές. Όσων κατανοούν την αναγκαιότητα να συναντηθούν με τους ‘από τα κάτω’ ,να ξεφύγουν από τη σύγχρονη καπιταλιστική ιδιώτευση της αποξένωσης και της απομόνωσης και να αντισταθούν συλλογικά στο υπάρχον σύστημα της καταπίεσης και της εκμετάλλευσης.

Στόχος είναι ο χώρος να συμβάλλει στη δημιουργία και την ανάπτυξη δράσεων, παρεμβάσεων και πρωτοβουλιών για κάθε τοπικό ή κεντρικό ζήτημα που απασχολεί όποιον συμμετέχει, να φιλοξενεί άλλα εγχειρήματα κοινωνικού και πολιτικού χαρακτήρα, να γίνει ένας χώρος κοινωνικής και πολιτικής ζύμωσης.

Κάθε πρωτοβουλία που έχει σχέση με το χώρο διατηρεί την αυτονομία και την ευθύνη της δράσης της αρκεί να μην έρχεται σε αντίθεση με τα βασικά χαρακτηριστικά του χώρου. Το ίδιο ισχύει και για κάθε φιλοξενούμενο εγχείρημα.

Βασιζόμενοι στην ουσία της αλληλεγγύης που δεν απαιτεί ταύτιση απόψεων και αντιλήψεων μεταξύ των αγωνιζόμενων, δημιουργούμε τους όρους της αντίστασης σ’ένα χώρο που λειτουργεί ΕΛΕΥΘΕΡΑ στηριζόμενος στις εξής βάσεις:

* Ισότιμα, χωρίς διαχωρισμούς, χωρίς ανώτερους και κατώτερους.
* Κανείς δεν επιβάλλεται σε κανέναν και με κανένα τρόπο.
* Καμία συνδιαλλαγή, καμία συμμετοχή στο σύστημα της εκμετάλλευσης.
* Μακριά από κομματικές λογικές και οργανώσεις.
* Χωρίς εμπορευματικές σχέσεις.

Οι αποφάσεις λαμβάνονται στις Ανοιχτές Συνελεύσεις του χώρου.

Σ’αυτή την κατεύθυνση καλούμε όλους να συναντηθούν, να συμμετέχουν και να ασχοληθούν οι ίδιοι με τα ζητήματα που τους αφορούν.

Αναδημοσίευση από http://antiracist-korydallos.blogspot.com

Πορεία εργαζομένων στο Δήμο Αιγάλεω

[11πμ] Πορεία πραγματοποιούν αυτή την ώρα 100 περίπου εργαζόμενοι στον Δήμο Αιγάλεω ενάντια στα νέα μέτρα. Από το πρωί είχαν προχωρήσει σε αποκλεισμό του Δημαρχείου και τώρα κινούνται με πορεία μέσω της Ιεράς Οδού προς τον σταθμό του μετρό στο Αιγάλεω. “Συνοδεύονται διακριτικά”  από δύο περιπολικά της αστυνομίας, ένα μπρος κι ένα στο πίσω μέρος της πορείας.

Φαίνεται ότι πέρα από τις κεντρικές κινητοποιήσεις της ΑΔΕΔΥ οι οποίες υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να φθίνουν -επιτηδευμένα- από εβδομάδα σε εβδομάδα, έχουμε κι ένα ξεδίπλωμα περιφερειακών δράσεων από δημόσιους υπαλλήλους. Αυτές οι περιφερειακές δράσεις μπορεί να αποτελέσουν ένα ακόμη στοίχημα ενάντια στα νέα μέτρα καθώς έχουν τη δυνατότητα να αποδιαρθρώσουν το δοσιλογισμό της κεντρικής συνδικαλιστικής διαμεσολάβησης. Πρόκειται για επιλογές της βάσης εργαζομένων που μπορούν να θέσουν σε κριτική τις κεντρικές  συνδικαλιστικές και κομματικές γραμμές, μπορούν να αποκεντρώσουν τόσο την κοινωνική δυναμική όσο και να ακυρώσουν τους κεντρικούς κατασταλτικούς σχεδιασμούς.

η φτηνή ρητορεία του δημάρχου…

Να δώσουμε έμφαση στις πράσινες, τις εναλλακτικές
μεταφορές. Να αφήσουμε στο γκαράζ του σπιτιού μας το αυτοκίνητο.
Και να επιλέξουμε να γνωρίσουμε καλύτερα την πόλη που μας
φιλοξενεί, χρησιμοποιώντας είτε ένα μαζικό μέσο μεταφοράς, είτε
ένα ποδήλατο

Αυτά δήλωσε σε παρέμβαση του ο Δ. καλογερόπουλος, δήμαρχος το Αιγάλεω στο Διήμερο που διοργάνωσε το Δίκτυο Μεσόγειος SOS
με θέμα “ Κλίμα & Πόλη: με το βλέμμα στην Κοπεγχάγη”
στην Αίγλη του Ζαππείου στις 6 Νοεμβρίου 2009

(http://www.aigaleo.gr/Portals/0/files/images/Dimarxos/%CE%9A%CE%BB%CE%AF%CE%BC%CE%B1%20%CE%BA%20%CE%A0%CF%8C%CE%BB%CE%B7%20%CE%9D%CE%BF%CE%AD%CE%BC%CE%B2%CF%81%CE%B9%CE%BF%CF%82%202009.pdf)

Και για να επιβεβαιώσει αυτά που ανέξοδα διακηρύττει δεξιά κι αριστερά κληρώνει ένα αυτοκίνητο, ως επικεφαλής της δημοτικής του παράταξης!!!

Αυτό διαφημίζει η σχετική ταμπέλα στο σταθμό του μετρό της πόλης.

Φτηνά ψηφοθηρικά κόλπα, ξεφτιλισμένα ήθη, άσφαιρη ρητορεία, αρπαχτές…  Κλασσικό περίγραμμα της “δημοτικής αυτοδιοίκησης”.