Category Archives: Αναδημοσιεύσεις

ο Όλιβερ Τουίστ στα πατήσια…

ποτέ ξανά ένας ρακοσυλλέκτης δεν χρησιμοποιήθηκε περισσότερο από τους κατασταλτικούς μηχανισμούς, διότι στις δύσκολες μέρες του χρυσοχοΐδη το θύμα του εχθρού μου είναι προστατευόμενός μου. σε διαφορετική περίπτωση, η μοίρα της αλλόθρησκης οικογένειας που έκλεψε θρασύτατα μια ξένη τσάντα από την είσοδο ενός κρατικού κτιρίου θα ανακρινόταν με τις γνωστές μεθόδους ή τουλάχιστον θα επιβαρύνονταν με το αδίκημα της κλοπής. όμως η τσάντα περιείχε βόμβα. τώρα ο θάνατος ενός αόρατου γίνεται αξιοποιήσιμος για το προφίλ των μηχανισμών και αντί για κρατητήρια προσφέρεται στην οικογένεια επικουρική προστασία, ασυλία, έγγραφα και η κλοπή διαγράφεται επικοινωνιακά.

τελικά το σκηνικό τούμπαρε, ο προκλητός εχθρός κατέρρευσε, η σπφ κέρδισε άθελά της το ντέρμπι και πέρα από κάθε τηλεοπτική γελοιότητα, αυτό που έμεινε είναι να αναρωτιέσαι αν ο Κάρολος Ντίκενς σκηνοθετεί τις σατανικές συμπτώσεις της ζωής μας διότι, ανεξαρτήτως παιχνιδιού, ο Όλιβερ Τουίστ σκοτώθηκε προχτές στα Πατήσια.

κι αλήθεια, πώς είναι αντί να σε κλέβει ο χάρος να τον κλέβεις εσύ;

Aναδημοσίευση από http://www.toportatif.blogspot.com

Για τα νέα μέτρα…

“Όπου ακούς “τάξη”, ανθρώπινο κρέας μυρίζει…”

Οδ. Ελύτης


Διαβάζουμε σε χθεσινό άρθρο της Καθημερινής:

“Στην εποχή της ηλεκτρονικής παρακολούθησης εισήλθε (και επισήμως) η χώρα μας, με την υιοθέτηση των διατάξεων για τη χρήση καμερών και τη δημιουργία τράπεζας DNA, με εκατοντάδες χιλιάδες Ελληνες να θεωρούνται πια δυνητικά υποψήφιοι «να καταθέσουν» αποτύπωμα του γενετικού τους υλικού στις διωκτικές αρχές. […] Πλέον, με τη νέα νομοθεσία περνάμε σε ένα στάδιο καθολικής λειτουργίας όλων των καμερών, ενώ ανοίγει ο δρόμος για τον πολλαπλασιασμό των κλειστών κυκλωμάτων στους δημόσιους χώρους, χωρίς επί της ουσίας να υπάρχει δικαστική εγγύηση. […] Με τη δεύτερη ρύθμιση δημιουργείται τράπεζα DNA, που επιτρέπει την επεξεργασία και ανάλυση του γενετικού υλικού και την τήρηση σχετικού αρχείου στην ΕΛ.ΑΣ. για πρόσωπα που βαρύνονται ακόμη και με πλημμελήματα.”


Απλά και ξεκάθαρα! Χωρίς ιδιαίτερα προσχήματα. Άλλωστε το σύστημα έχει χάσει τα προσχήματά του προ καιρού. Ξεδιπλώνεται μπροστά μας μια εποχή όπου τα χαμερπή βελάσματα των διάφορων φασιστοειδών και νοσταλγών της Χούντας διεκδικούν τη δική τους θέση στη χάραξη των νέων κατασταλτικών στρατηγικών. Και η θέση αυτή τους δίνεται απλόχερα. Η Δημοκρατία ανοίγει την αγκαλιά της για να σφίξει ζεστά μέσα της τους υμνητές της ανελευθερίας. Ο μέχρι τώρα εμπαιγμός περί “δημοκρατικών ελευθεριών” δίνει τη σκυτάλη στα νέα δόγματα… “Τάξη και Ασφάλεια”… “Μηδενική Ανοχή”…

Το μεγάλο διακύβευμα είναι αν εμείς θα καταφέρουμε να στήσουμε αναχώματα Αλληλεγγύης, Αξιοπρέπειας και Αντίστασης απέναντι στις διαρκείς επιθέσεις της Εξουσίας ενάντια στην Ελευθερία.

Σάπια η κοινωνία της αφθονίας

Η Νομαρχία Αθηνών σε ανακοίνωση της 22/9/08 αναφέρει την κατάσχεση 26 τόνων ακατάλληλων τροφίμων κατά το α’ εξάμηνο του 2008, την κατάθεση 568 μηνυτήριων αναφορών στον εισαγγελέα και την επιβολή προστίμων ύψους 2,5 εκατομμυρίων ευρώ.

Στον κατάλογο των επιχειρήσεων που παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα συναντάει κανείς τους γνωστούς-αγνώστους Carrefour-Μαρινόπουλο, Dia, McDonald, Vivartia, Βερόπουλο, συναντάει πολλά ψητοπωλεία, φούρνους, ιχθυοπωλεία, ζαχαροπλαστεία στο Κέντρο της Αθήνας, σε Χαϊδάρι και Περιστέρι, συναντάει, ωστόσο, και κυριλέ εστιατόρια στο Κολωνάκι, στου Ψυρρή, στη Γλυφάδα, σε μαγαζιά που πληρώνει κανείς τα μαλλιοκέφαλά του για τους σεφ και την “υψηλή αισθητική”.

Μπορεί κανείς να φανταστεί την έκτασή του φαινομένου καθώς “πλημμυρίζει” την αρμόδια κρατική υπηρεσία σε τέτοιο βαθμό που για να επιτευχθεί η ανάσχεση επιδιώκεται μια ανοιχτή δημοσιοποίηση. Όπως ισχυρίζεται ο νομάρχης: Εμείς, ως Νομαρχία Αθηνών, με τις λιγοστές μας δυνάμεις, λόγω των τεράστιων ελλείψεων σε προσωπικό δίνουμε καθημερινά έναν αγώνα άνισο με τους παραβάτες”. Σιγά κύριε νομάρχα μου! Τόσα χρόνια στα όφιτσια δεν μας πείθετε ως αθώα περιστερά . Είναι γνωστόν τοις πάσι ότι καπιταλισμός δεν τα βάζει με τον εαυτό του .

Από τον κατάλογο των “βρώμικων” επιχειρήσεων λείπουν οι επιχειρηματίες του Αιγάλεω όχι γιατί στην ουσία είναι εκτός αλλά γιατί φαίνεται ότι δεν έχει γίνει καθόλου έλεγχος στην περιοχή. Κανείς μας, ωστόσο, δεν μπορεί να αμφιβάλλει ότι το φαινόμενο αγγίζει τη γειτονιά καθώς πρόκειται για γενικευμένη συνθήκη και δομική λειτουργία της κοινωνίας της “αφθονίας”, της χυδαιότητας του καπιταλισμού, της ξεφτίλας ενός πολιτισμού που κινείται με καύσιμο την αρπαχτή μέχρι θανάτου (όχι ημών αλλά των άλλων).

Για να δείτε ολόκληρο τον χρήσιμο κατάλογο

των “βρώμικων”επιχειρήσεων

πατήστε εδώ: ανακοίνωση της Νομαρχίας

Τα ουσιώδη έχουν ειπωθεί. Μένει να γίνουν πράξη…

“Και τελικά, τί ισχυρότερο κίνητρο για τον εξανθρωπισμό κάθε εξουσίας από τον φόβο ανεξέλεγκτων μη κατευθυνόμενων κινητοποιήσεων που μπορεί να λάβουν υπερβολικές έστω μορφές, αλλά που υποδηλώνουν κάτι που καμιά εξουσία δεν πρέπει να ξεχνά;
Ότι δηλαδή, η δυσαρέσκεια των πολιτών και των λαών δεν προϋπολογίζεται σε εργαστήρια, ότι οι κοινωνικές εκρήξεις μπορεί να μεταβληθούν σε φυσικά φαινόμενα. Και τότε, καμία εξουσία δεν θέλει να είναι στο διάβα τους!”

Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας,
απόσπασμα από κείμενό του στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία,
σελ.20, 1 Ιούνη 2008