Category Archives: Για την Κωνσταντίνα Κούνεβα

Κατάληψη στο σταθμό του Μετρό στο Αιγάλεω

Υπό κατάληψη από αναρχικούς και αντιεξουσιαστές βρέθηκε τις αμέσως προηγούμενες ώρες ο σταθμός του Μετρό στο Αιγάλεω. Η κοινωνική του λειτουργία δεν εμποδίστηκε, μπλοκαρίστηκαν τα μηχανήματα ακύρωσης εισιτηρίων, ακυρώθηκαν οι εισπρακτικές και ελεγκτικές λειτουργίες και μοιράστηκε υλικό αντιπληροφόρησης για την υπόθεση της Κ. Κούνεβα. Η κίνηση αυτή εξελίχθηκε σε συντονισμό με άλλες καταλήψεις την ίδια ώρα στους σταθμούς Μετρό και ΗΣΑΠ στο Μοναστηράκι, τον Αγ. Αντώνιο, τη Ν. Ιωνία, τη Δάφνη και τον Ταύρο για την αλληλεγγύη στην Κ. Κούνεβα.

img_0391

img_0390

img_0387

img_0386

Το ένα από τα δύο κείμενα που μοιράστηκαν στο Αιγάλεω:

kouneba-a4

ενημέρωση από τις υπόλοιπες καταλήψεις:
– σταθμός Ταύρου
– σταθμός Δάφνης

Моята Кунева (η δική μου Κούνεβα – βουλγάρικα)


Текстът е превод от Anarchist Incentive of Aigaleo (Aigaleo е работнически квартал в западна Атина. Илюстрацията е на Max Andersson, също можете да я видите и в Occupied London #4)

Роден съм и съм израсъл в един работнически квартал из западна Атина.

Родителите ми са типичните селяни, които са пристгнали в града, за да достигнат до дребнобуржоазната мечта, който той обещава. Когато започнах да ходя на училище майка ми разказваше за работата си. Тя ми казваше, че винаги когато ме попитат с какво се занимава тя, трябва да казвам, че работи в шивачна фабрика. Действително аз възпроизвеждах тези нейни думи дълги години.

Истинската професия на майка ми беше чистачка. В къщи, магазини, без осигуровки, с шефове, които постоянно искаха още и още от робите си. С безкрайни преговори относно нищожните пари, които й даваха. С безкрайни молби да предоставят платена отуска, нещо което рядко се случваше. Всичко това я изпълваше с тишина вместо с глас. Тя беше толкова тиха, че аз не си спомням някога да се е оплаквала, дори и на нас. Нейните си хора. Дори и преди да порастна реших, че аз ще съм този, който ще разруши тази тишина в името на всички нас. Не се срамувах. Не ме беше срам да кажа, че майка ми е чистачка. Дори и преди да порастна говорех с нея. Дори и преди да порастна тя също говорше с мен: тя ми каза за срама си, страха си, за отношението на “доброто общество” към служителите си, нещо от което то се нуждае предимно по визуални, по естестически причини.

Тишината постепенно изчезна в цялото семейство.

Истинската работа на майката: чистачка.
Истинската работа на майката: чистачка, която никога не е получава пенсия.
Истинската работа на майката: чистачка без осигуровки, която беше уволнявана всеки път, когато си поиска това, което й принадлежи.
Истинската работа на майката: чистачка без осигуровки, която беше псувана, всеки път, когато повдигнеше въпрос относно нейните трудови права.
Истинската работа на майката: “Константина Кунева”

“Сярната киселина попадна в очите на майка ми. Сега тя вижда по-ясно. Сярната киселина попадна на гласните струни на майка ми. Сега говорът е и е по-уверен. Киселината също попадна и в душата на майка ми. И нейния срам се изпари.”

Тя даде пари за лечението на Константина, тя искаше да излезе на улицата заради нея (но не успя да го направи) и се проговори пред буржоазното семейство на баща ми относно работата си.

Тя ми каза: “Мъчно ми е за Константина. Всяка вечер мисля за нея”.
Аз й казах: “Днес те обичам повече от всякога”.

X.

Για την Κωνσταντίνα Κούνεβα

Η υγεία της Κωνσταντίνας καλυτερεύει. Ήδη μπορεί και μιλάει με τη βοήθεια ενός μηχανήματος. Μπορεί επίσης να σταθεί όρθια και να περπατήσει. Οι ζημιές στο στομάχι και τον οισοφάγο είναι πολύ μεγάλες και σίγουρα θα χρειαστεί εγχειρήσεις στο εξωτερικό. Υπάρχει μεγάλο πρόβλημα με την ασφαλιστική κάλυψη και η Κωνσταντίνα είναι οικονομικά εκτεθειμένη. Η οικονομική ενίσχυση από μεριάς των αλληλέγγυων πρέπει να συνεχιστεί και να επιταθεί.
Έχει αρνηθεί την πρόταση που της έγινε από κόμματα της καθεστωτικής αριστεράς για υποψηφιότητα στις επόμενες βουλετικές εκλογές. Δήλωσε ότι δεν επιθυμεί να ενταχθεί σε κανένα κόμμα και ότι το μόνο που την ενδιαφέρει είναι το σωματείο της.
Έχουν ήδη διατυπωθεί στο σωματείο καταγγελίες για ξυλοδαρμό τριών αλβανίδων καθαριστριών από “αγνώστους”. Επισης καθαρίστριες που ενεργοποιούνται γύρω από το σωματείο παρακολουθούνται από “περίεργους τύπους”.
Η υπόθεση της Κ. Κούνεβα και της υπενοικίασης εργαζομένων, των χυδαίων υπεργολαβιών, του σκλαβοπάζαρου βρίσκεται μόλις στην αρχή. Η υπόθεση είναι στα δικά μας χέρια όσο κι αν τον τελευταίο καιρό ενεργοποιούνται οι κοινωνικοί και πολιτικοί διαμεσολαβητές για να την διευθετήσουν κατά πως συμφέρει την διαιώνιση των υπαρχουσών συνθηκών.

Να μην λείψει κανείς από την σημερινή πορεία αλληλεγγύης στην Κωνσταντίνα
Προπύλαια στις 6μμ

Ανακοίνωση του σωματείου καθαριστριών και οικιακών βοηθών

Ανακοίνωση 3/2/2009

Ποιοί σακάτεψαν την Κωνσταντίνα Κούνεβα;

42 μέρες από την δολοφονική επίθεση και το σακάτεμα της Κωνσταντίνας Κούνεβα κι όμως τα ανθρωποειδή που της επιτέθηκαν κυκλοφορούν ελεύθερα!
Ίσως για να επιλέξουν το επόμενο θύμα που θα στοχοποίησουν και θα επιτεθούν.
42 μέρες από την δολοφονική επίθεση κατά της Κωνσταντίνας Κούνεβα και οι υπουργοί δημοσίας τάξης και δικαιοσύνης δεν ευαισθητοποιήθηκαν να βγάλουν ούτε μια ανακοίνωση για την πορεία των ερευνών, αν υποθέσουμε ότι γίνονται έρευνες για την αποκάλυψη των ενόχων.
Ούτε βεβαίως ο Αρχηγός της Αστυνομίας ή οι άλλοι αρμόδιοι κρατικοί παράγοντες.

Ποιά είναι άλλωστε η Κωνσταντίνα Κούνεβα; Μια απλή καθαρίστρια ειναι.
Αν συνέβαινε κάτι παρόμοιο σε έναν από τους “εντιμότατους κυρίους ή κυρίες” θα έδιναν συνεντεύξεις κάθε μισή ώρα. Θα ήταν πρώτη είδηση σε όλα τα κανάλια.

Ποιοί όμως σακάτεψαν την Κωνσταντίνα Κούνεβα;
Ποιοί επιτέθηκαν στην γραμματέα του σωματείου μας;Κύριοι υπουργοί, κύριοι βουλευτές, κύριοι αρμόδιοι;
Γιατί δεν τους απευθύνετε το εκκωφαντικό ερώτημα κύριοι καναλάρχες;
Ποιοί και γιατί οργάνωσαν την αντισυγκέντρωση στις 24 Νοέμβρη και προπυλάκισαν την Κωνσταντίνα κυνηγώντας την μέχρι την Ομόνοια;

42 μέρες από το σακάτεμα της Κωνσταντίνας Κούνεβα και οι εργολάβοι-δουλέμποροι συνεχίζουν το θεάρεστο έργο τους. Παραμένουν ασύδοτοι και προσφέρουν στις υπηρεσίες τους καλυπτόμενοι πίσω από ολόκληρο το νομικό οπλοστάσιο που τους προστατεύει.
Η υπουργός Απασχόλησης δεν έχει κάνει καμία ενέργεια να το καταργήσει και να τους αποπέμψει από τα υπουργεία, τα νοσοκομεία και τις επιχειρήσεις του ευρύτερου δημοσίου τομέα.
Ένα σχεδόν μήνα μετά την κατακραυγή που ξεσηκώθηκε, ευαισθητοποιήθηκε και κάλεσε τη μάνα της Κωνσταντίνας που τη συνόδευε η αντιπρόεδρος του σωματείου και η δικηγόρος μας.
Παρά τις υποσχέσεις της όμως για ολόπλευρη συνδρομή, τις αποκλειστικές νοσοκόμες τις πληρώνει η οικογένεια από τις συνδρομές του κινήματος αλληλεγγύης! Τελευταία προθυμοποιήθηκε να τις πληρώσει η ΑΔΕΔΥ.

42 μέρες από την δολοφονική επίθεση κατά της Κωνσταντίνας και η ηγεσία της ΓΣΕΕ δεν κάνει τίποτα ουσιαστικό για να καταργηθούν οι αντεργατικοί νόμοι που επιτρέπουν την δράση και την ασυδοσία των εταιρειών που ενοικιάζουν ανθρώπους την αυγή του 21ου αιώνα!
Για να αποσείσει μάλιστα τις τεράστιες ευθύνες της, μερικές φορές συγκεκαλυμμένα, άλλες απροκάλυπτα προσπαθεί να υπονομεύσει ή και να συκοφαντήσει την “Παναττική Ένωση Καθαριστριών και Οικιακού Προσωπικού”
Όπως όταν αρνήθηκε να υπογράψει το υπόμνημα που συντάξαμε με τα αιτήματά μας και καταθέσαμε μαζί με την πρωτοβουλία πρωτοβάθμιων σωματείων και συνδικαλιστών στο Γενικό Γραμματέα του υποργείου εργασίας.
Όπως όταν προχθές πριν από την συγκέντρωση και πορεία των σωματείων και του Κινήματος Αλληλεγγύης προς την Κωνσταντίνα Κούνεβα “αποκήρυξε” την συγκέντρωση χωρίς μάλιστα να τους το ζητήσει κανένας!

Όπως αρνείται μέχρι σήμερα να διαχωρίσει την θέση της από το εργοδοτικό σωματείο της ΟΙΚΟΜΕΤ και την υπονομευτική δράση του.
Θέλουμε να το δηλώσουμε ξεκάθαρα προς κάθε κατεύθυνση:
Αποτελούμε οργανικό μέρος του εργατικού κινήματος και αυτή μας την ιδιότητα αλλά και την αυτονομία μας δεν πρόκειται να την παραχωρήσουμε σε κανέναν. Ούτε θα επιτρέψουμε σε κανέναν να μιλάει εξ’ονόματός μας
Η δράση της γραμματέως του σωματείου μας και η τραγική της σημερινή θέση δεν προσφέρεται ούτε για πολιτική εμετάλλευση, ούτε για πλυντήριο των ευθυνών καμιάς πλευράς και κανενός φορέα.
Η ΓΣΕΕ δεν είναι φέουδο κάποιων προσώπων, ούτε κάποιας πλειοψηφίας αλλά ανήκει σε όλους τους εργαζόμενους και το εργατικό κίνημα.Απέναντι σε προσπάθειες προσχηματικές πειθαρχείας σε “ανώτερα όργανα”, εμείς θα επιμένουμε να πειθαρχούμε στις αξίες του εργατικού κινήματος και του εργατικού πολιτισμού.”Έκαστος εφ’ω ετάχθη”!

Τα ερωτήματα παραμένουν αμείλικτα!
Η ηγεσία της ΓΣΕΕ αλλά και άλλες συνδικαλιστικές οργανώσεις θα πρωτοστατήσουν έστω και τώρα στο ξεκίνημα ενός πανεργατικού αγώνα που θα καταργήσει τις δουλεμπορικές εταιρείες ενοικίασης εργαζομένων και στην καταστρατήγηση όλου του αντεργατικού οπλοστασίου που τις κατοχυρώνει;
Θα διώξει δίνοντας το καλό παράδειγμα σαν την γυναίκα του Καίσαρα, τον εργολάβο καθαρισμού που καθαρίζει τα γραφεία της ή θεωρεί ότι οι εργολάβοι είναι χρήσιμοι και απαραίτητοι για την ίδια, όπως και οι πάνω από 50 εργαζόμενοι με τα προγράμματα stage που δουλεύουν ανασφάλιστοι στις υπηρεσίες της;

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, Έλληνες και μετανάστες:

Σας καλούμε να πυκνώσετε τις γραμμές του σωματείου μας και να διεκδικήσουμε όλοι μαζί τα δίκαια αιτήματά μας.
Σας καλούμε σε επαγρύπνηση και σε αγώνες μέχρι να δικαιωθούμε.
Μην υποκύπτετε στις απειλές και την εργοδοτική αυθαιρεσία.
Είναι ελάχιστοι και είμαστε χιλιάδες!

Ο αγώνας της Κωνσταντίνας δεν μπορεί και δεν θα πάει χαμένος. Η αποτρόπαια πράξη εναντίον της ξεσήκωσε ένα τεράστιο κύμα αλληλεγγύης που δεν θα κάνει πίσω αν δεν δικαιωθούν οι στόχοι μας.

Ευχαριστούμε όλους τους εργαζόμενους, όλες τις συλλογικότητες, οργανωμένες και ανοργάνωτες στην Ελλάδα και σε ολόκληρο τον κόσμο.
Ευχαριστούμε ιδιαίτερα την νεολαία που από την πρώτη στιγμή κινητοποιήθηκε και συμβάλλει με καθοριστικό τρόπο στο τεράστιο κίνημα αλληλεγγύης που έχει δημιουργηθεί για την Κωνσταντίνα Κούνεβα.

Απαιτούμε:

ΝΑ αποκαλυφθούν και να τιμωρηθούν οι ένοχοι που σακάτεψαν την Κωνσταντίνα Κούνεβα.
Έξω οι εργολάβοι δουλέμποροι από τις δημόσιες και ιδιωτικές επιχειρήσεις.
Κατάργηση της ενοικιασμένης και ανασφάλιστης εργασίας.
Κατάργηση ολόκληρου του νομικού οπλοστασίου που τα κατοχυρώνει.

ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΚΟΥΝΕΒΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΙΝΗΜΑ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΝΕΟΛΑΙΑ.
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ!

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς
ΠΑΝΑΤΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ ΚΑΙ ΟΙΚΙΑΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ.

ΤΗΛ.ΦΑΞ.2108221083
http://pekop.formyjob.net/
e-mail:pekop1999@gmail.com
κινητά:6978844725-6978844730

Η δική μου Κούνεβα

Γεννήθηκα και μεγάλωσα σε μια φτωχογειτονιά κάπου στη δυτική Αττική.
Οι γονείς μου οι γνωστοί επαρχιώτες που έφτασαν στην πόλη αυτή για την επίτευξη του μικροαστικού τους ονείρου που η φυγή τους από την επαρχία τους είχε υποσχεθεί. Όταν άρχισα το σχολείο με φώναξε η μαμά μου να με ενημερώσει για το δικό της επάγγελμα. Μου είπε ότι όποιος με ρωτάει τι δουλειά κάνει εγώ θα πρέπει να απαντώ πως δουλεύει σε μια βιοτεχνία με πουκάμισα. Πράγματι ανακύκλωνα αυτά της τα λόγια για πολλά χρόνια.
Πραγματικό επάγγελμα μητρός καθαρίστρια. Σε σπίτια, σε μαγαζιά, ανασφάλιστη, με αφεντικά με αυξημένη ανάγκη για δούλους. Με συνεχείς διαπραγματεύσεις των λιγοστών χρημάτων που της έδιναν, με συνεχείς παρακλήσεις για καταβολή δώρων και επιδομάτων αδείας που σπανίως λάμβανε.
Και όλα αυτά αντί για φωνή την γέμισαν ντροπή. Το στόμα της θωρακίστηκε σε τέτοιο βαθμό που δεν την θυμάμαι ποτέ να παραπονιέται ούτε σε εμάς. Τους δικούς τους ανθρώπους. Πριν καν μεγαλώσω αποφάσισα να σπάσω εγώ αυτή τη σιωπή για λογαριασμό όλων μας. Εγώ δεν ντρεπόμουν. Εγώ δεν φοβόμουν να πω ότι η μητέρα μου είναι καθαρίστρια. Πριν καν μεγαλώσω της μίλησα. Και πριν καν μεγαλώσω μου μίλησε και εκείνη για την ντροπή της, για το φόβο της, για την συμπεριφορά της «καλής κοινωνίας» απέναντι στο προσωπικό της που το έχει ανάγκη κυρίως για αισθητικούς λόγους.

Η σιωπή έσπασε σε όλη την οικογένεια σιγά σιγά.

Πραγματικό επάγγελμα μητρός ανασφάλιστη καθαρίστρια.
Πραγματικό επάγγελμα μητρός ανασφάλιστη καθαρίστρια που δεν θα πάρει ποτέ σύνταξη.
Πραγματικό επάγγελμα μητρός ανασφάλιστη καθαρίστρια που όσες φορές ζήτησε κάτι που δικαιούται απολύθηκε.
Πραγματικό επάγγελμα μητρός ανασφάλιστη καθαρίστρια που όσες φορές άρθρωσε λόγο για τα δικαιώματα της την εξύβρισαν.
Πραγματικό επάγγελμα μητρός «Κωνσταντίνα Κούνεβα».

«Το βιτριόλι έπεσε και στα μάτια της μάνας μου. Το βλέμμα της είναι πιο καθαρό. Το βιτριόλι έπεσε και στις φωνητικές χορδές της μάνας μου. Η φωνή της είναι πιο θαρραλέα. Το βιτριόλι έπεσε και στη ψυχή της μάνας μου. Και η ντροπή της σχεδόν εξαφανίστηκε.»
Έδωσε λεφτά για τη θεραπεία της Κωνσταντίνας, ήθελε να κατέβει στο δρόμο (και ας μην τα κατάφερε) και τόλμησε να ομολογήσει στο μεγαλοαστικό σόι του πατέρα μου το επάγγελμα της.

Μου είπε: «Στεναχωριέμαι για την Κωνσταντίνα. Τα βράδια τη σκέφτομαι.»
Της είπα: «Σ’ αγαπώ πιο πολύ σήμερα»

Χ.

poreia_kouneva_31-1

Κράτα γερά Κωνσταντίνα!

m06-233608kouneva_jpg


Διαβάζουμε στις σημερινές εφημερίδες:

“Μάχη για να κρατηθεί στη ζωή δίνει για 22η μέρα η γραμματέας της Παναττικής Ένωσης Καθαριστριών, Κωνσταντίνα Κούνεβα, μετά την επίθεση που δέχτηκε με βιτριόλι. Σοβαρές ζημιές στα μάτια, το πρόσωπο, αλλά και ζωτικά όργανά της, αφού της έδωσαν και να πιει το καυστικό υγρό…

Πριν δέκα περίπου μέρες οι αρμόδιοι γιατροί του Ευαγγελισμού είχαν ανακοινώσει ότι θα κρατούσαν την Κωνσταντίνα στην εντατική για τον κίνδυνο των λοιμώξεων. Οι σοβαρές ζημιές στο μάτι και το στόμα ήταν μεν ανεπίστρεπτες αλλά είχαν “ολοκληρώσει” το έργο τους και δεν αποτελούσαν απειλή για την ίδια τη ζωή της Κωνσταντίνας. Απ’ ό,τι φαίνεται, ωστόσο, οι λοιμώξεις αποδεικνύονται επίμονες και απειλητικές…
Η χυδαία και εξοργιστική αυτή επίθεση που σημάδεψε τους καιρούς μας δεν λέει να κλείσει τον δολοφονικό κύκλο της. Και ενώ ο Αλέξης ήταν αιτία και αφορμή για τη νεολαία -και όχι μόνο- να κάνει λαμπόγυαλο τη βιτρίνα του ελληνικού καπιταλισμού και της δημοκρατικής πολιτικής σταθερότητας, είναι θλιβερό που η “εργατική τάξη” δεν αναγνωρίζει τον δικό της Αλέξη στο πρόσωπο της Κωνσταντίνας. Με αυτόν τον τρόπο επιτρέπει τις δολοφονικές επιθέσεις απο τα αφεντικά, το βάθεμα της εκμετάλλευσης, την επίταση της καταστολής και του ελέγχου όχι μόνο στους εργασιακούς χώρους αλλά σε όλο το φάσμα της καθημερινής ζωής.
Τίποτε όμως δεν τελείωσε…

Όταν τα βάζουν με έναν από εμάς, τα βάζουν με όλους μας

Στις 23/12/2008 η Κωνσταντίνα Κούνεβα δέχτηκε δολοφονική επίθεση με βιτριόλι στο πρόσωπο γύριζε από την δουλειά της. Μέχρι και σήμερα νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στην εντατική του Ευαγγελισμού με σοβαρά προβλήματα στην όραση και το αναπνευστικό.

Η Κωνσταντίνα είναι μετανάστρια, συνδικαλίστρια, γενική γραμματέας της Παναττικής Ένωσης Καθαριστών-στριών και Οικιακού Προσωπικού και εργάζεται στην εταιρία ΟΙΚΟΜΕΤ, μια πανελλαδική εταιρεία καθαρισμού και υπενοικίασης εργατών, ιδιοκτησίας Νικήτα Οικονομάκη, στελέχους του ΠΑΣΟΚ, που απασχολεί «επίσημα» 800 εργαζόμενους (οι εργαζόμενοι μιλούν για πάνω από 3000).

Η ΟΙΚΟΜΕΤ έχει αναλάβει εργολαβικά την καθαριότητα του ΗΣΑΠ (αλλά και άλλων δημόσιων οργανισμών και επιχειρήσεων), προσφέροντας το φτηνότερο πακέτο με τους μέγιστους όρους εκμετάλλευσης και υποτίμησης της εργασίας. Ένα τέτοιο καθεστώς «προσφοράς και ζήτησης» έχει οργανωθεί βάσει δημόσιων οργανισμών ένας από τους οποίους είναι και ο ΗΣΑΠ, ο οποίος είναι και συνένοχος στην εργοδοτική ασυδοσία της εταιρίας.

Το εργοδοτικό καθεστώς στην ΟΙΚΟΜΕΤ υποχρεώνει τους εργαζόμενους να υπογράφουν λευκές συμβάσεις, οι οποίες δεν φτάνουν ποτέ στα χέρια τους. Δουλεύουν 6 ώρες και πληρώνονται για 4,5 (μισθός και ένσημα) για να μην ξεπερνούν τις 30 ώρες ώστε να γλιτώνει το αφεντικό την ένταξή τους στα βαρέα. Τρομοκρατούνται, μετατίθενται δυσμενώς, απολύονται και εκβιάζονται με οικειοθελή αποχώρηση (εργαζόμενη απειλήθηκε από την εργοδοσία, κρατούμενη για 4 ώρες σε χώρο της εταιρείας μέχρι να υπογράψει την παραίτησή της). Το αφεντικό στήνει εργοδοτικό σωματείο για να χειραγωγήσει τους εργαζόμενους ενώ απολύει και προσλαμβάνει κατά βούληση μη αφήνοντας κανένα περιθώριο εργασιακής επικοινωνίας και συλλογικής δράσης.

Η συνδικαλιστική δράση της Κωνσταντίνας δεν άφησε ατάραχους τους εργοδότες της.Από τις απειλές κατά της ζωής της την εκδικητική απόλυση της μητέρας της από την ίδια εταιρεία, τη δυσμενή μετάθεση της ίδιας στο Μαρούσι μέχρι την άγρια επίθεση στο άτομό της. Ύστερα από καταγγελία της εκκρεμεί τριμερής συνάντηση στην Επιθεώρηση Εργασίας στις 5/1/09 . Την προηγούμενη εβδομάδα εργαζόμενες μεταξύ των οποίων και η Κωνσταντίνα είχαν έρθει σε κόντρα με την ΟΙΚΟΜΕΤ διεκδικώντας ολόκληρο το δώρο των Χριστουγέννων και καταγγέλοντας τις παρανομίες στη μισθοδοσία. Εκτός από την επίθεση ενάντια στην Κωνσταντίνα η εταιρεία απειλεί και άλλη εργαζόμενη με συνάντηση στα κεντρικά τις εταιρείας στις 29/12 (φυσικά η συνάντηση αναβλήκε).

Η δολοφονική επίθεση ενάντια στην Κωνσταντίνα είχε σκοπό να στιγματίσει να τρομοκρατήσει να παραδειγματίσει και να φιμώσει την ίδια και όσους μάχονται για την αξιοπρέπεια, την αλληλεγγύη, την καταπολέμηση της εκμετάλλευσης στους εργασιακούς χώρους.Και ως τέτοια θα λάβει και την απάντηση που της αναλογεί. Καθημερινά, στους εργασιακούς χώρους, στο δρόμο, στις καταλήψεις, η οργή μας θα ξεχειλίζει για τους δολοφόνους, επίδοξους και μη.

Για την Κωνσταντίνα, για τις χιλιάδες βασανισμένων και δολοφονημένων μεταναστών/ ριών, τους εκατοντάδες νεκρούς σε εργατικά “ατυχήματα”. Για ΟΛΟΥΣ μας...

Η ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

Στα πλαίσια της αλληλεγγύης στην Κωνσταντίνα πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση από αλληλέγγυους εξω από το νοσοκομείο Ευαγγελισμός, κατάληψη στα κεντρικά γραφεία του ΗΣΑΠ στις 27-28/12 από όπου και πραγματοποιήθηκε πορεία στον Ευαγγελισμό,συγκέντρωση και πορεία εξω από τα γραφεία της εταιρίας στον Πειραιά.Δρασεις αλληλλεγγύης πραγματοποιήθηκαν και σε Θεσσαλονίκη και Βουλγαρία.

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στην Κωνσταντίνα καλεί το Σάββατο 03/01 στις 12.00 η Πρωτοβουλία Κατοίκων Πετραλώνων στην πλ. Μερκούρη (Άνω Πετράλωνα):

petralona

Ο αγώνας συνεχίζεται…

css.php