Για τα νέα μέτρα…

“Όπου ακούς “τάξη”, ανθρώπινο κρέας μυρίζει…”

Οδ. Ελύτης


Διαβάζουμε σε χθεσινό άρθρο της Καθημερινής:

“Στην εποχή της ηλεκτρονικής παρακολούθησης εισήλθε (και επισήμως) η χώρα μας, με την υιοθέτηση των διατάξεων για τη χρήση καμερών και τη δημιουργία τράπεζας DNA, με εκατοντάδες χιλιάδες Ελληνες να θεωρούνται πια δυνητικά υποψήφιοι «να καταθέσουν» αποτύπωμα του γενετικού τους υλικού στις διωκτικές αρχές. […] Πλέον, με τη νέα νομοθεσία περνάμε σε ένα στάδιο καθολικής λειτουργίας όλων των καμερών, ενώ ανοίγει ο δρόμος για τον πολλαπλασιασμό των κλειστών κυκλωμάτων στους δημόσιους χώρους, χωρίς επί της ουσίας να υπάρχει δικαστική εγγύηση. […] Με τη δεύτερη ρύθμιση δημιουργείται τράπεζα DNA, που επιτρέπει την επεξεργασία και ανάλυση του γενετικού υλικού και την τήρηση σχετικού αρχείου στην ΕΛ.ΑΣ. για πρόσωπα που βαρύνονται ακόμη και με πλημμελήματα.”


Απλά και ξεκάθαρα! Χωρίς ιδιαίτερα προσχήματα. Άλλωστε το σύστημα έχει χάσει τα προσχήματά του προ καιρού. Ξεδιπλώνεται μπροστά μας μια εποχή όπου τα χαμερπή βελάσματα των διάφορων φασιστοειδών και νοσταλγών της Χούντας διεκδικούν τη δική τους θέση στη χάραξη των νέων κατασταλτικών στρατηγικών. Και η θέση αυτή τους δίνεται απλόχερα. Η Δημοκρατία ανοίγει την αγκαλιά της για να σφίξει ζεστά μέσα της τους υμνητές της ανελευθερίας. Ο μέχρι τώρα εμπαιγμός περί “δημοκρατικών ελευθεριών” δίνει τη σκυτάλη στα νέα δόγματα… “Τάξη και Ασφάλεια”… “Μηδενική Ανοχή”…

Το μεγάλο διακύβευμα είναι αν εμείς θα καταφέρουμε να στήσουμε αναχώματα Αλληλεγγύης, Αξιοπρέπειας και Αντίστασης απέναντι στις διαρκείς επιθέσεις της Εξουσίας ενάντια στην Ελευθερία.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *