Στιγμές απαρτχάιντ στο μετρό

dscn1690

Η σκηνή με τους αστυνομικούς να διαπραγματεύονται την προσαγωγή της 80χρονης


Πριν λίγη ώρα στην πλατεία εσταυρωμένου εξελίχθηκε και πάλι το γνωστό σκηνικό με τους θλιβερούς δημοτικούς wannabe αστυνομικούς να προπηλακίζουν μετανάστες μπροστά στην είσοδο του σταθμού του μετρό. Αυτή τη φορά, ωστόσο, η κοινωνική κατακραυγή ήταν μεγάλη, με δεκάδες ανθρώπους να βρίζουν και να απωθούν τους wannabe από την πλατεία. Προεξέχουσα φυσιογνωμία μια ηλικιωμένη γυναίκα περίπου 80 χρονών που ήταν πολύ επιθετική και απαξιωτική απέναντι στο θράσος των 4 δημοτικών υπαλλήλων με την αντιπαράθεση, συνεπικουρούντων και πολλών άλλων περαστικών, να παίρνει εκρηκτικό χαρακτήρα. Οι wannabe κάλεσαν την real αστυνομία για βοήθεια και λίγα λεπτά αργότερα στην αντιπαράθεση συμπεριελήφθησαν και άλλοι 4 αστυνομικοί. Εν τω μεταξύ, ένα μίζερος wannabe είχε ήδη περιορίσει τις κινήσεις της 80χρονης εμποδίζοντάς την με εκνευριστικά δήθεν διακριτικό τρόπο να φύγει από την πλατεία μέχρι να έρθει το περιπολικό της αστυνομίας. Είχε σκοπό, όπως φάνηκε αμέσως μετά, να προσάγει την 80χρονη στο τμήμα για εξύβριση. Φυσικά, ξεσηκώθηκε μεγάλη κατακραυγή, ξεκαρδιστικοί διάλογοι από την φτηνή, αμυντική και μισανθρωπική επιχειρηματολογία των αστυνομικών και επιπλέον προστέθηκε και μια στιγμή που θα μπορούσε να οδηγήσει σε σύρραξη. Ένας real μπάτσος προσπάθησε να τραβήξει στο περιπολικό έναν παρεμβαίνοντα και απωθήθηκε… Η κατάσταση εκτονώθηκε με την 80χρονη να φυγαδεύεται συνοδευόμενη από κόσμο και τα περιπολικά να απομακρύνονται εν μέσω οργής και απαξίας… Ελάχιστοι “αγανακτισμένοι πολίτες”, κανα-δυό για την ακρίβεια, πήγαν να υπερασπιστούν την “καθαρή πλατεία” και την αστυνομία αλλά πήραν τις απαντήσεις τους και έφυγαν βιαστικά.

Το κλίμα, γενικότερα, φαίνεται να είναι πολύ τεταμένο στην περιοχή με τις σκηνές θεσμικού ρατσισμού και μισανθρωπισμού να προσπαθούν επίμονα να γίνουν καθεστώς. Χωρίς όμως να κατορθώνουν με τίποτε να κατοχυρώσουν την ποθητή τους κοινωνική νομιμότητα. Στα μέρη μας μόνο ελάχιστοι αρρωστημμένοι έχουν πειστεί ότι για τα προβλήματά τους φταίνε οι μετανάστες. Από την κρίση, την φτώχια και την λιτότητα -ως παράγωγα των επιλογών των μεγάλων ομάδων συμφερόντων κι όχι των φτωχοδιάβολων προσφύγων-, μέχρι το σκηνικό που εξελισσόταν το συγκεκριμένο γεγονός, την ρημαγμένη και χωρίς ούτε ένα δέντρο κεντρική πλατεία, η φρουρά αυτής της αθλιότητας εισπράττει ό,τι της αναλογεί. Η υπόθεση της αλληλεγγύης στους μετανάστες προφανώς δεν αφορά μόνο το κέντρο της αθήνας και το απαρτχάιντ  προσπαθεί να συγκροτηθεί σε κάθε γειτονιά ανά την επικράτεια. Η υπόθεση της αλληλεγγύης στους μετανάστες  είναι ήδη υπόθεση όλων μας. Να είμαστε όλοι και όλες σε εγρήγορση!

poreia_metanastes_7-7-09_omonoia

2 thoughts on “Στιγμές απαρτχάιντ στο μετρό”

  1. τέτοια αντίδραση στη γειτονιά μας ; μωρέ μπράβο μας ! ας είμαστε μακρυά εξόριστοι λόγω οικονομικής κρίσης με κάτι τέτοια ξανανοιώνουμε ! ουστ σκουλίκια μπάτσοι και φασίστες στις τρύπες σας !

Leave a Reply

Your email address will not be published.