Τα μεγαλοαστικά ζόμπι στο Θριάσιο

Διαβάζουμε ότι:
Υπογράφηκε χτες (12/2/2009) το συμφωνητικό μετοχών και το σχέδιο καταστατικού για τη σύσταση κοινής ανώνυμης εταιρείας μεταξύ ΔΕΗ και Χαλυβουργικής για την κατασκευή και εκμετάλλευση δυο μονάδων συνδυασμένου κύκλου συνολικής ισχύος 880 MW. Οι μονάδες θα χρησιμοποιούν για καύσιμο φυσικό αέριο.
Η Χαλυβουργική θα κατέχει το 51% του μετοχικού κεφαλαίου και η ΔΕΗ το 49% της υπό σύσταση κοινής ανώνυμης εταιρείας. Το συμφωνητικό μετοχών και το σχέδιο καταστατικού θα υποβληθούν για έγκριση στην Επιτροπή Ανταγωνισμού.
Είναι η πρώτη φορά που η ΔΕΗ συνεργάζεται με ιδιώτη, ενώ το ύψος της επένδυσης θα φτάσει τα 500 εκατομμύρια ευρώ”.

Το δολοφονικό έργο λοιπόν συνεχίζεται απτόητο. Το Θριάσιο πεδίο επιχειρείται να θαφτεί ολοκληρωτικά και το λεκανοπέδιο της Αθήνας να αποκτήσει μια Πύλη Θανάτου στο δυτικό του πλευρό. Είναι πασιφανές ότι οι διαμαρτυρίες και η γκρίνια όλων των “μαζικών φορέων” προστασίας του περιβάλλοντος της περιοχής δεν πιάνουν τόπο. Καμία ανάσχεση των σχεδίων.
Η μίζερη πολιτική των προσφυγών, οι άσφαιρες προειδοποιήσεις, οι άνευρες κινητοποιήσεις επιβεβαιώνουν την κυριαρχία της γενικευμένης μοιρολατρίας στρώνοντας το χαλί για το μεγάλο φαγοπότι των μεγαλοαστών ζόμπι. Η τοπική κοινωνία δεν αδιαφορεί. Απλώς έχει βαρεθεί τα χρόνια ξεπουλήματα, τα μικροπολιτικά παιχνίδια, τα συμφέροντα ματαιόδοξων αρχοντίσκων. Ως πότε ο δύσμοιρος κάτοικος του Θριάσιου θα σέρνεται σαν στρατιωτάκι πίσω από φτηνά και αχυρένια λάβαρα; Είναι καιρός να κατατεθεί μια πρόταση αυθεντικής αντίστασης από σχήματα αντιεξουσιαστικά, ανιδιοτελή, αυτοοργανωμένα, αδιαμεσολάβητα απαλλαγμένα από τα βάρη του παρελθόντος, αρνούμενα να συνδιαλλαγούν με εξουσίες κεντρικές και τοπικές. Σχήματα αποφασισμένα να υπερασπιστούν ανθρώπους και περιβάλλον.
Ξεκάθαρα πράγματα. Θραύσματα του Δεκέμβρη, με την εξουσία απέναντι και την ανοικοδόμηση της αυθεντικότητας στις ανθρώπινες σχέσεις.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *