Στον Άγιο Παντελεήμονα χτες και πάλι…

Και χτες εκτιλύχθηκαν σκηνές απείρου κάλλους στην πλατεία Αγίου Παντελεήμονα στην Αχαρνών. 120 σύντροφοι και συντρόφισσες επισκέφτηκαν την πλατεία για να δηλώσουν αντιρατσιστική παρουσία, να μοιράσουν κείμενα, να παρέμβουν στην φασιστική κατοχή και να ανοίξουν την παιδική χαρά της πλατείας, η οποία έχει γίνει το μεγάλο διακύβευμα των φασιστοειδών της “επιτροπής κατοίκων”.  Κατά την “άποψή” τους η συγκεκριμένη παιδική χαρά πρέπει να παραμένει κλειστή για να εμποδίζονται οι μετανάστες να φέρνουν τα παιδιά τους για να παίξουν. Η αστυνομία επιτέθηκε απρόκλητα  στους συντρόφους την ώρα που αποχωρούσαν με πλάτη διάφορα φασιστοειδή που στόλιζαν με τον ¨πλούσιο” λεκτικό τους “πολιτισμό” το όλο σκηνικό.  Η σύγκρουση ήταν αναπόφευκτη και οδήγησε σε τραυματισμούς εκατέρωθεν αλλά και 5 συλλήψεις. Οι συλληφθέντες πέρασαν σήμερα από το αυτόφωρο με πλημμεληματικές κατηγορίες. ορίστηκε δικάσιμος και αφέθηκαν ελεύθεροι.

Η σύμπραξη αστυνομίας και φασιστοειδών συνεχίζεται αμείωτη με την πλατεία Αγίου Παντελεήμονα να ορίζεται ως το μεγάλο κρατικό και παρακρατικό πείραμα, ένας πιλοτικός θύλακας εθνοκρατικής καθαρότητας και μοριακής αντιμεταναστευτικής πολιτικής. Αναρχικοί/αντιεξουσιαστές καλούν σε συζήτηση στο Πολυτεχνείο το Σάββατο στις 7μμ για την διοργάνωση μεγάλης κεντρικής πορείας ενάντια στους κυριαρχικούς σχεδιασμούς όσον αφορά τους μετανάστες και τους πρόσφυγες.

7 thoughts on “Στον Άγιο Παντελεήμονα χτες και πάλι…”

  1. Nομίζω παιδιά ότι ήσασταν οι πρώτοι που πήρατε μια ιδέα του κατά πόσο οι εκλογές και τα αποτελέσματα τους δεν παίζουν ρόλο. Οι επόμενοι θα είναι δυστυχώς οι χιλιάδες μετανάστες που θα κλιθούν να πληρώσουν το τίμημα της ανόδου της ακροδεξιάς με απελάσεις, σκούπες, ξύλο κλπ. Και τότε θα δούμε τι ποσοστό θα πάρει η ενεργή αντίσταση, από τα εκατομμύρια της εκλογικής αποχής. Γιατί αν τα κόμματα κρίνονται και στην κάλπη, κρινόμαστε και εμείς στο δρόμο. Εκεί θα δούμε πόσο αντισυστημική ήταν η αποχή και αν άξιζε να την κάνουμε ακόμα και αδιαφορώντας για την πιθανή άνοδο του ΛΑΟΣ και της Χρυσής Αυγής…

  2. φίλε μου άλλο το ένα άλλο το άλλο. Σιγά μην πάω να ψηφίσω για να μην έχει άνοδο η ακροδεξία… μην τρελαθούμε!

  3. Δεν πρέπει να απαξιώνει κανείς τις κοινωνικές διεργασίες πόσο μάλλον εμείς. Η άνοδος της ακροδεξιάς είναι απότοκη της υπόθεσης των μεταναστών. Είδαμε ότι ο ΛΑΟΣ πήρε στο Αιγάλεω -σε πραγματικούς κι όχι ποσοστιαίους ψήφους- μια ενίσχυση 600 ατόμων επιπλέον των προηγούμενων εκλογών. Οι καθαρόαιμοι φασίστες πήραν 249 ψήφους από την περιοχή μας αλλά αυτό δεν σηματοδοτεί ουσιαστική αντιστοίχιση με την κοινωνική διαλεκτική. Η ξενοφοβία είναι απόρροια τόνων κρατικής προπαγάνδας και τα χρυσαύγουλα παίρνουν ψήφους από την αστυνομία και τους δημοτόμπατσους. Εξάλλου ο Βεργής πήρε 260 περίπου ψήφους στο Αιγάλεω (!), λίγο περισσότερους από την χρυσή αυγή με τον Κάτμαν σε πρώτο εκλογικό πλάνο. Εκαντάδες ψήφους πήραν και οι κυνηγοί στην περιοχή… Τί να πει κανείς για τις ψήφους…. Τί να πει κανείς και για την ίδια την τεράστια αποχή από τις εκλογές που σηματοδοτεί δομική κρίση για το καθεστώς της αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να υπερεκτιμήσουμε σημειολογικά ίσως διεκπεραιωτικές διαδικασίες. Έχουμε ωστόσο το νου μας. Μας ανδιαφέρει ο “δρόμος”, η όξυνση του κοινωνικού και ταξικού ανταγωνισμού, η αμέριστη και έμπρακτη αλληλεγγύη στους μετανάστες, ο λυσσαλέος αγώνας για την ατομική και κοινωνική απελευθέρωση. Σ’ αυτή την κατεύθυνση έχουμε πολλά να πούμε και να κάνουμε. Όσον αφορά τις εκλογές τις εγκαταλείπουμε στις θλιβερές πλειοψηφίες και μειοψηφίες που αναγνωρίζουν τον εαυτό τους χάνοντάς τον…

  4. συμπληρωματικά,

    η ανάγνωση της κοινωνικής πραγματικότητας μέσα από αριθμούς και ποσοστά κατάπτυστων πολιτικών διαδικασιών από μεριάς της δημοκρατίας, όπως οι εκλογές, δεν προσφέρει τίποτα σε όσους/ες δεν αποσκοπούν στην πολιτική υπεραξία. μόνο σύγχυση και αποπροσανατολισμό.

    οι μετανάστες βιώνουν καθημερινά εδώ και πολλά χρόνια την κόλαση που τους προσφέρει το ελληνικό κράτος. το εκλογικό αποτέλεσμα όμως, παρόλο που σαφέστατα επιφέρει κάποιες επιπτώσεις, δεν είναι αυτό καθεαυτό που θα οδηγήσει στις απελάσεις, το ξύλο και τις σκούπες όπως αναφέρει ο πρώτος σύντροφος. μπορεί να αποτελέσει μία πρόφαση, μία φτηνή δικαιολόγηση από μεριάς της εξουσίας για την περαιτέρω προσπάθεια προς τη συντηρικοποίηση της κοινωνίας και τον εκφασισμό τουλάχιστον ως προς το ζήτημα της μετανάστευσης -για να μην γενικεύσουμε ελαφρά τη καρδία-.

    ας μη νομίζει κανείς λοιπόν ότι το κράτος θα σκληρύνει τη στάση του λόγω των εκλογικών ποσοστών των ακροδεξιών/φασιστών. αυτό θα το έκανε (όπως σχεδόν γραμμικά συνεχίζει και το κάνει εδώ και πολλά πολλά χρόνια μετά την περιβόητη “εθνική συμφιλίωση”) όπως και να έχει από επιλογή και όχι από “εξαναγκασμό λόγω των συνθηκών”. οπότε, εννοείται ότι όσοι/ες δεν ψήφισαν για πολιτικούς λόγους και έθεσαν την αποχή ως πρόταγμα, πολύ καλώς έπραξαν, απονομιμοποιώντας τους πολιτικά και κοινωνικά, και δεν θα άξιζε σε τίποτα η κατάλυση -έστω και στιγμιαία- των αξιών μας για το “φόβο των ποσοστών”. που και πραγματικός να ήταν πάλι την αποχή θα στήριζα αλλά ας μην το συνεχίσω.

    από την άλλη, ακριβώς η ουσία της στατιστικής επιστήμης, δλδ του πιο αγαπημένου εργαλείου της αστικής δημοκρατίας εδώ και δεκαετίες, είναι η δημιουργία ολοένα και περισσότερο επίπλαστων εκτιμήσεων, σφυγμομετρήσεων και εντυπώσεων, έξω από τη σφαίρα της κοινής λογικής και μέσα στη σφαίρα της χειραγώγησης. ας μην αναλύσουμε την πορεία της στατιστικής από γεννησημιού της, καθώς έτσι κι αλλιώς είναι έκδηλη πλέον η φαιδρότητά της.

    το λοιπόν για να συνεχίσω, οι άνθρωποι που ψήφισαν ό,τι ψήφισαν είναι δεδομένοι, και οι άνθρωποι που μάχονται ενεργά για το ρατσισμό και τη ξενοφοβία, επίσης. οπότε, οι τόσες χιλιάδες που ψήφισαν το λαος, το μακεδονικό κούτελο ή τα χρυσαύγουλα θα παραμείνουν τόσες χιλιάδες ακριβώς, ακόμα και αν τα ποσοστά τους μειώνονταν από την “μη-αποχή των προοδευτικών ανθρώπων”. Στο επίπεδο λοιπόν, του κοινωνικού ανταγωνισμού -και όχι της εκλογικής/στατιστικής μπαρούφας- οι ισορροπίες παραμένουν ανέπαφες και μετριούνται στους δρόμους και στους αγώνες. όσοι και όσες αντιστοίχως σφυγμομετρούν τις ισορροπίες αυτές -η τρέφουν ελπίδες- μέσα από το 50% της αποχής πέφτουν στο ίδιο σφάλμα. Σαφέστατα και το ποσοστό αυτό υποδηλώνει την κοινωνική απαξίωση προς το πολιτικό σύστημα -και όχι απλά και μόνο τα μπάνια του λάου όπως έχουν σκυλιάσει να μας πείσουν- αλλά ως εκεί. Δεν μπορείς να καταλάβεις τις ποιότητες μέσα από τον αριθμό 50.

    κλείνω, σημειώνοντας ότι κάποιοι που επέμεναν πως οι εξεγέρσεις επιφέρουν τη συντηρητικοποίηση της κοινωνίας, διαψεύστηκαν με συνοπτικές διαδικασίες. οι κοινωνία κάθε άλλο παρά συντηρητικοποιήθηκε. αυτη που συντηρητικοποιήθηκε από την εξέγερση (και όχι μόνο, μη μας πούνε και αυτιστικούς) είναι η εξουσία και όχι η κοινωνία, πράγμα φυσιολογικότατο και αναμενόμενο. τώρα εάν θα αφήσουμε την πρώτη να συντηρητικοποιήσει τη δεύτερη, θα φανεί στο πολύ κοντινό μας μέλλον, από τις επιλογές μας…

    συντροφικά.

  5. pali thelete na katebete agio pantelehmona den sas ftanei to ksylo pou fagate thn prohgoumenh?

  6. η αλήθεια είναι ότι η ηλιθιότητα δε νικιέται εύκολα. και ειδικά όταν έχεις να κάνεις με δίποδα των οποίων η ικανότητα επεξεργασίας της εκάστοτε δεδομένης πραγματικότητας δεν ξεπερνάει αυτήν ενός τούβλου.

    μια και είναι έκδηλο -μόνο και μόνο από το όνομα με το οποίο επέλεξες να μας συστηθείς- ότι το επίπεδο της σκέψης, της δημιουργικότητας και της φαντασίας σου χάνεται στα έγκατα του μισανθρωπισμού σου, σε συμβουλεύω τα εξής:

    – σταματήστε να αυτο-ξεφτιλίζεστε (θα προτιμούσα να σας ξεφτιλίσει η ίδια η κοινωνία). οι κινήσεις αλληλεγγύης δεν πρόκειται να θέσουν υπό διαπραγμάτευση την ίδια τους την ύπαρξη από το κάθε “ξύλο” που ενίοτε πέφτει.

    – το “ξύλο”, βρε ξύλο απελέκητο, που το ορίζεις με νηπιακή διάθεση, υπήρξε μεταξύ αλληλέγγυων και δυνάμεων καταστολής, όταν οι τελευταίες αποφάσισαν να καλύψουν την ανεπάρκεια των φασιστοειδών στο να αντιπαρατεθούν με τους αλληλέγγυους. Χωρίς τους πολυάριθμους μπάτσους, όχι ξύλο δε θα έπεφτε αλλά ούτε που θα εμφανιζόσασταν στην πλατεία. Για άλλη μια φορά λοιπόν, χέρι-χέρι με τους μπάτσους, ή μάλλον με τις πλάτες τους, το παίζετε νταήδες. Εάν δεν ήσασταν εν δυνάμει δολοφόνοι, θα ήσασταν απλά για λύπηση.

    – κατά τα άλλα, τόσο μυαλό κουκούτσι έχετε, που ενώ υποτίθεται ότι δεν πρέπει να βγάζετε προς τα έξω τη σύμπραξή σας με τα κρατικά κοπρόσκυλα, βγαίνουν κάτι υπέροχοι τύποι, περιχαρείς σαν και του λόγου σου, να διαφημίσουν με περισσεια μαγκιάς περιστατικά αγαστής συνεργασίας μπάτσων-φασιστών.

    – για να μη σχολιάσω το πόσο ανήμπορος είσαι να διατυπώσεις έστω και μισή πρόταση σε σχέση με την ανάρτηση και τα σχόλια.

    ελπίζω να μη σου έβαλα πολλά και κάψεις κανένα ελάχιστο δείγμα εγκεφάλου που μπορεί να υπάρχει πεταμένο κάπου μέσα στο κρανίο σου.

    άκου φασιστοφασίστας…

    κάτσε μπας και καταλάβεις: αναρχοαναρχικός!

    βλαξ!

  7. 29 μαιου,ομονοια.λιγο πριν ξεκινησει η πορεια των μεταναστων και αλληλεγγυων,εντοπιζεται ενας φασιστας στην αλλη γωνια της ομονοιας…αν μαθεις ποιος ηταν ο τυχερος “συναγωνιστης” σου,ρωτα τον πως ειναι να σε κυνηγανε 150 μεταναστες και εσυ να τρεχεις να σωθεις πισω απο τη διμοιρια της σωκρατους…θα σου ειναι χρησιμες πληροφοριες για τη μερα που θα συμβει και σε εσενα βλακοβλακα…ο καιρος γαρ εγγυς,ε;

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *