τα μαλακισμένα παιχνίδια του Λεβιάθαν συνεχίζονται…

Σήμερα σάββατο στις 5.05 το ξημερώματα κάποια σαΐνια έβαλαν γκαζάκια στη σιδερένια κεντρική είσοδο της κατάληψης Φάμπρικα υφανέτ. Τοποθέτησαν τσάντα που περιείχε 6 γκαζάκια, 1 τετράλιτρο μπιτόνι και ένα κουτί προσανάματα.
Η έκρηξη έγινε αντιληπτή από κόσμο που ήταν μέσα στην κατάληψη και βρίσκεται σε επιφυλακή μετά τις τελευταίες απειλές για καταστολή των κατειλημένων χώρων. Αμέσως βγήκαμε στην είσοδο και με τη βοήθεια γειτόνων που είδαν τη φωτιά τη σβήσαμε ενώ ζημιές δεν προκλήθηκαν.
Εντύπωση μας έκανε η “γρήγορη κινητοποίηση” της αστυνομίας αφού 6′ μετά την έκρηξη 3 περιπολικά, 1 ασφαλίτικο και ένα τζιπάκι άρχισαν να κόβουν βόλτες σε κοντινή απόσταση. Μάλιστα το τζιπάκι κάποια στιγμή σταμάτησε και οι μπάτσοι άρχισαν να προκαλούν..
Μετά από 20′ δύο διμοιρίες ανέβηκαν στη γωνία κατσιμίδη με εγνατία και συνέχισαν να προκαλούν. Άλλος κόσμος ειδοποιήθηκε με τηλέφωνα και ήρθε γρήγορα.
Είναι η δεύτερη επίθεση μέσα σε 4 μέρες που δέχεται κατειλημένος χώρος στη θεσσαλονίκη ( η πρώτη ήταν στο κατειλημένο βαγόνι radio revolt μέσα στα πανεπιστήμια).
Τίποτα δεν θα μας κάμψει από το να υπερασπιστούμε με αποφασιστικότητα τους χώρους όπου ζούμε και αναπνέουμε.”

Η πολύμορφη αγαστή συνεργασία κράτους και παρακρατικών συνεχίζεται με αμείωτη ένταση σε όλα τα θερμά κοινωνικά πεδία όπου η κατασταλτική στρατηγική  έχει οριοθετήσει τον ¨εσωτερικό εχθρό”. Μέσα σε μια συνθήκη ενός ανελέητου πολέμου ενάντια στους μετανάστες και τους πρόσφυγες, στην αλυσίδα των “περίεργων” εμπρησμών ανοιχτών αυτοοργανωμένων-αντιεξουσιαστικών-αναρχικών κοινωνικών χώρων προστέθηκε και η Υφανέτ με δύο απόπειρες τον τελευταίο καιρό. Όσον αφορά τη στάση της αστυνομίας και στο προκείμενο, εμείς, ως πρωτοβουλία αναρχικών αιγάλεω, δεν ξεχνάμε ότι πέρσι στις 13 Γενάρη αμέσως μετά από επίθεση φασιστών σε σπίτι πακιστανών στην περιοχή μας, όταν προστρέξαμε για συνδρομή αλληλεγγύης στους μετανάστες, η αστυνομία αντί να ασχοληθεί με την επίθεση των φασιστών προσπάθησε να  διαλύσει εμάς προτάσσοντας τα όπλα της απειλητικά! Δεν χρειάζονται και τρανταχτές τεκμηριώσεις όταν, κρίνοντας εκ του πανομοιότυπου αποτελέσματος διαφορετικών διαδοχικών διαχρονικών γεγονότων, η συνεργασία κράτους και παρακρατικών είναι κάτι παραπάνω από εξόφθαλμη. Ο ιδιότυπος εμφύλιος που έχει κηρυχτεί τα τελευταία χρόνια με σημαντικές αιχμές, μεταξύ αυτών και τα Δεκεμβριανά, απ’ ό,τι φαίνεται θα συνεχίσει να εκπλήττει… Όχι όμως εμάς! Η επιπολαιότητα της κατασταλτικής στρατηγικής να επαναλαμβάνει διαρκώς τα ίδια λάθη είναι αυτή που μας “καταδικάζει” να είμαστε εμείς οι απρόβλεπτοι. Να είμαστε εμείς αυτοί που θα πανηγυρίζουν…

3hmero_2009_int

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *