Εισβολή μπάτσων/άρση του ασύλου στην Πολυτεχνειούπολη

Συνεχίζεται και σήμερα η κατάληψη της πρυτανείας του ΕΜΠ από φοιτητές του πολυτεχνείου μετά την κατάλυση του ασύλου από τους μπάτσους στην πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου.

Τα ξημερώματα της Κυριακής 21/02 και περίπου στις 3.00 π.μ. πραγματοποιήθηκε συντονισμένη έφοδος δεκάδων μπάτσων της Ομάδας Δ στο χώρο της πολυτεχνειούπολης και συγκεκριμένα στο κτίριο των Χημικών Μηχανικών, μέσα στο οποίο στεγάζεται το υπό κατάληψη αυτοδιαχειριζόμενο στέκι Ε.Μ.Π.

Την ώρα εκείνη, στον προαύλιο χώρο του κτιρίου, πραγματοποιούταν πάρτυ από νεολαίους του Ζωγράφου, αρκετοί από τους οποίους προσήχθησαν στην Γ.Α.Δ.Α. για να αφεθούν, μερικές ώρες αργότερα, ελεύθεροι μιας και δεν υπήρχε τίποτε να τους προσάψουν.
Αφορμή για το νέο σόου του Χρυσοχοϊδη στάθηκε το τηλεφώνημα ενός φύλακα στον πρύτανη του πολυτεχνείου όπου περιέγραφε μια ομάδα νεαρών η οποία επιχειρούσε να διαρρήξει κάποιες πόρτες εργαστηρίων στα παλιά κτίρια της σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών προσθέτοντας ότι αυτή η ομάδα απειλούσε και τη σωματική του ακεραιότητα. Έτσι, λοιπόν, για πρώτη φορά μετά το 1995, ο πρύτανης Μουτζούρης κάλεσε (όπως ο ίδιος ισχυρίζεται) την αστυνομία να παρέμβει. Και με μια επιχείρηση αστραπή (που προφανώς σχεδιαζόταν καιρό τώρα) δεκάδες μπάτσοι απέκλεισαν το αυτοδιαχειριζόμενο στέκι, προσάγοντας νεαρούς από το πάρτυ και εγκλωβίζοντας μέσα στο στέκι συντρόφους και συντρόφισσες που βρίσκονταν εκείνη την ώρα μέσα.  Σε αυτό το σημείο καλό θα ήταν να αναφερθεί ότι τα παλιά κτίρια της σχολής Ηλεκτρολόγων, όπου υποτίθεται ότι εντοπιζόταν η εστία του «κακού», απέχουν αρκετές εκατοντάδες μέτρα από τη σχολή των Χημικών Μηχανικών την οποία  περικύκλωσαν οι μπάτσοι. Είναι επιπλέον αξιοσημείωτες, πέρα της αυτονόητης συναίνεσης του αντιπρύτανη Σπάθη, οι χλιαρές έως ανύπαρκτες αντιδράσεις της «αριστερής αντιπολίτευσης». Και όλα αυτά ενώ δεν έχει διαπραχθεί τίποτε το “αξιόποινο”.  Μία κατάλυση του ασύλου χωρίς καν προσχήματα.

Όλα αυτά δεν είναι τυχαία. Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη έχει χαράξει, από την αρχή της θητείας του, την κατασταλτική του στρατηγική.  Οι λωρίδες ΜΑΤάδων γύρω από το άσυλο στα Προπύλαια κάθε φορά που πραγματοποιείται πορεία στο κέντρο, ο αποκλεισμός των πανεπιστημιακών κτιρίων σε περιόδους όπως η 17 Νοέμβρη και η 6η Δεκέμβρη, η εισβολή μπάτσων στο αναρχικό Ρεσάλτο μια μέρα πριν τις 6 Δεκέμβρη 2009 και η μετέπειτα εκκένωση του Δημαρχείου Κερατσινίου, όλα αυτά τα γεγονότα συναντιούνται σε μια κοινή βάση απόλυτα συνδεδεμένη με την περίοδο που διανύουμε. Η δυνατότητα κατάλυσης κάθε προσωπικού και κοινωνικού χώρου από τις δυνάμεις καταστολής είναι απαραίτητη προϋπόθεση για το ξερίζωμα των κοινωνικών αντιστάσεων.
Υπάρχει μια δεδομένη κοινωνική συνθήκη. Μια συστημική κρίση που βρίσκεται σε εξέλιξη και τα αποτελέσματα της οποίας, σε κοινωνικό επίπεδο, δεν έχουν ακόμη εμφανιστεί. Η Κυριαρχία μη μπορώντας να αποτρέψει την κοινωνική έκρηξη που διαφαίνεται στο άμεσο μέλλον, επιχειρεί να θωρακίσει τα σημεία εκείνα που ανέκαθεν σε παρόμοιες συγκυρίες αποτέλεσαν θύλακες αντίστασης και τροφοδότησης των αγώνων με ρηξιακά περιεχόμενα. Κι όμως! Υπάρχει ένας αστάθμητος παράγοντας που δεν λογαριάζει ο Χρυσοχοϊδης στα επικοινωνιακά τρικ του. Κι αυτός δεν είναι άλλος από την γενικευμένη οργή του κόσμου ενάντια σε αυτό που ο ίδιος εκπροσωπεί. Κι όταν αυτή η οργή θα ξεσπάσει, θα βρει και τους τρόπους και τους τόπους για να εκδηλωθεί…

One thought on “Εισβολή μπάτσων/άρση του ασύλου στην Πολυτεχνειούπολη”

  1. να σας πω εγω τι εγινε
    εφυγαν ατομα απο εξαρχεια και μεσολογγιου να πανε σε αυτο το παρτυ
    οι ασφαλιτες ενημερωσαν τους ανωτερους τους για αυτη την μετακινηση
    ε σου λενε οι μπατσοι κατι ετοιμαζουν αυτοι εκει μεσα
    – θα βγουν και θα καψουν το αρχηγειο των ματ ξερω γω
    και για αυτο μπηκαν μεσα ((και τελικα καμια σχεση τα παιδια παρτυ εκαναν)
    ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΓΙΑ οσους εχουν ενημερωση μονο
    μεσα απο το ιντερνετ και τα καναλια και της εφημεριδες
    αιντε πια
    αυτο εγινε .-

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *